Ylen gallup: Niinistön kannatus laski reippaasti, Haavisto kovin nousija

rac

Julkaistu:

Väyrynen ja Huhtasaari ovat tasoissa kolmantena.
Valitsijayhdistyksen ehdokkaan, istuvan presidentin Sauli Niinistön kannatuskaula muihin ehdokkaisiin on yhä suuri, vaikka Niinistön kannatus on laskenut roimasti, käy ilmi Ylen teettämästä kannatusmittauksesta.

Niinistön kannatus on nyt 63 prosenttia, joka riittäisi yhä vaalien ratkaisemiseen ensimmäisellä kierroksella. Laskua kannatuksessa on yhdeksän prosenttiyksikköä Ylen viime kyselyyn verrattuna.

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun tutkija Sami Borg arvioi Ylelle, että toinen kierros on mahdollinen vain, mikäli varsinaisen vaalipäivän äänet poikkeavat hyvin paljon ennakkoon annetuista. Kysely tehtiin yhtä aikaa ennakkoäänestyksen kanssa.

– Toinen kierros olisi aikamoinen ihme, mutta täysin mahdotonta se ei ole. Tilanne voi vielä muuttua vaalipäivään mennessä mutta vaalipäivän tuloksen pitäisi muuttua erittäin paljon, Borg arvioi.

Toiseksi kyselyssä sijoittui vihreiden ehdokas Pekka Haavisto, jonka kannatus on 14 prosenttia. Nousua edelliseen kannatusmittaukseen on kolme prosenttiyksikköä.
  • Niinistö ja Haavisto ottivat tiukasti yhteen IS:n presidentinvaalitentissä tiistaina. Voit katsoa videon tilanteesta otsikon alta.
Jaetulla kolmossijalla ovat perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja keskustataustainen, valitsijayhdistyksen ehdokas Paavo Väyrynen. Kummallakin on kuuden prosentin kannatus.

Taloustutkimus haastatteli yli 1 400 suomalaista 17.–23. tammikuuta. Ylen kyselyyn vastanneista 20 prosenttia ei kertonut kantaansa. Tutkimuksen virhemarginaali on vajaa kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Ylen edellinen kysely julkaistiin 5. tammikuuta. Haastattelut tuolloin julkaistuun gallupiin tehtiin 27.12.2017–3.1.2018.

Alla voit tehdä IS:n vaalikoneen. Jos vaalikone ei näy, paina tästä linkistä.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt