Presidentinvaalit 2018

Syrjäyttääkö joku heistä Lennun? Valikoivasti kuuleva Rölli, utelias Topi ja ruokaa mankuva lainakissa Bob

Julkaistu:

Presidentinvaalit
IS esittelee presidenttiehdokkaisen lemmikit.
Suomen valtionpäämiehillä on vajaan vuosisadan saatossa ollut useita eläinystäviä. Valtakunnan ensimmäisenä ykköseläimenä voidaan pitään Carl Gustaf Emil Mannerheimin Käthy-ratsua, joka osallistui jopa isäntänsä hautajaisiin.

Koko kansan tietoon valtionpäämiesten lemmikit alkoivat tulla Urho Kekkosen kaudella. Tamminiemessä asuivat yli neljännesvuosisadan kestäneen presidenttiyden aikana koirat Isabella ja Miila. Alamaisille kerrottiin, että joskus Urho ja Sylvi Kekkonen heltyivät ruokkimaan lemmikkejä suoraan ruokapöydästä.

Kekkosen seuraajan Mauno Koiviston perheessä asui mopseja. Seurakoirilla oli kaksi reviiriä; ensin Presidentinlinna ja sitten vuonna 1993 valmistunut uusi Tasavallan presidentin edustusasunto Mäntyniemessä.


Martti Ahtisaaren perheessä ei lemmikkejä ollut. Uuden vuosituhannen myötä Mäntyniemeen muutti uusi laji: kissa. Tarja Halosella niitä oli kaksi, Miska ja Rontti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion bostoninterrieri Lennu on ajan hengen mukaisesti saanut runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Lennun on esitellyt myös talk show -tähti Jimmy Fallon The Tonight Show -ohjelmassa. Lennun herkkua ovat DentaStix-purupalat, joita se saa myös joululahjaksi.

 

Viisi kysymystä Lennun haastajille

1. Miten ja milloin lemmikki on perheeseen muuttanut?

2. Mikä on sen lempipuuhaa?

3. Parhaat ja huonoimmat puolet?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

4. Herkkuruoka?

5. Mitkä luonteenpiirteet yhdistävät emäntään / isäntään?

Merja Kyllönen (vas): Hukka, Rölli, Fiona ja Pepe


1. Saksanpaimenkoira Hukka, leonberginkoira Rölli ja pyreneitten mastiffi Pepe ovat tulleet pentuina, leonberginkoira Fiona saapui hätäsijoituksena puolivuotiaana.

2. Kuusivuotias Hukka on pallohullu tapaus, vuotta nuorempi Rölli herkkusuu, sen ikätoveri Fiona sylikoira ja yksivuotias Pepe emäntänsä mukaan "vahtiva ja paimentava rakkauspakkaus".

3. Hukka on tottelevainen ja fiksu, mutta välillä yliaktiivinen. Muutoin rauhallisella ja kiltillä Röllillä on välillä valikoiva kuulo. Fiona on ihmisrakas, mitä nyt joskus isolle koiralle iskee raju tarve halata. Pepe on pusuttelija, jonka pentumaisuus karkaa välillä käsistä.

4. Lempiruokalista on kaikilla sama: Naudanmaha, kananmunat ja mehevät luut.

5. Emännän mukaan ”ihmisrakkaus yhdistää meitä kaikkia”.

Laura Huhtasaari (ps): Topi


1. Huhtasaarella on ollut lapsesta saakka koiria, jotka on hankittu ehdokkaan mukaan hyvistä kenneleistä. Chihuahua Topia aiemmin perheeseen kuului nyt jo edesmennyt mastiffi Rudolf.

2. Topin lempipuuhaa on lenkkeily emännän kanssa.

3. Koiran kanssa parasta on se, että kyseessä on sekä perheenjäsen että ystävä. Haasteellisinta on varmistaa koiralle hyvä hoito silloin, kun se tarvitsee ulkopuolista hoitoa.

4. Topille maistuu kananmuna ja hyvänlaatuinen koiranruoka.

5. Itsenäisyys ja uteliaisuus yhdistävät molempia.

Pekka Haavisto (vihr): kissavieras Bob


1. Pekka Haavistolla ei ole omaa kotieläintä, mutta naapurin Bob-kissa vierailee säännöllisesti hyvän aterian toivossa. Bob seisoo joskus oven takana pakkasellakin, odottaa, että ovi avataan, ja kävelee itsevarmoin askelin kohti keittiötä. Pysähtyy jääkaapin eteen, naulaa siihen katseensa, naukaisee lujaa ja odottaa, että kaapin ovi avataan.

2. Sitä kiinnostavat ruoan lisäksi maton hapsut, ja joskus harvoin se on sen verran leikkisällä tuulella, että saattaa juosta narukerän perään.

3. Parhaat puolet Bobissa: on vähään tyytyväinen ja odottaa uskollisesti ovella, jos päättelee saavansa ruokaa. Huonot puolet: lainakissana se kotoutuu toisinaan liiankin hyvin, ja unohtuu sohvalle nukkumaan, eikä pidä yhtään siitä, jos sitä silloin hätyytellään.

4. Bob tuntuu olevan aika kaikkiruokainen, mutta kala, etenkin sardiini, maistuu parhaiten.

5. Vieraileva Bob muistuttaa kulkurimaisuudesta. Jos kissat tekisivät interraileja, se olisi varmasti jo matkalippu kourassa Pariisin junassa.

Matti Vanhanen (kesk): lainakoira Hippu


Keskustan Matti Vanhasella ei ole omaa lemmikkiä, mutta hänellä on lainakoiran virkaa hoitaa suomenpystykorva Hippu. Vanhanen kertoo käyvänsä Hipun kanssa usein mökkilomilla, vaelluksilla ja hiihtoretkillä.

Sdp:n Tuula Haataisella, Rkp:n Nils Torvaldsilla ja valitsijayhdistyksen Paavo Väyrysellä ei ole tällä hetkellä lemmikkiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt