Presidenttiehdokas Huhtasaaren kodin ikkunoiden rikkojaa ei ole saatu kiinni: ”Koen, että se oli kohdistettu minuun” - Presidentinvaalit 2018 - Ilta-Sanomat

Presidenttiehdokas Huhtasaaren kodin ikkunoiden rikkojaa ei ole saatu kiinni: ”Koen, että se oli kohdistettu minuun”

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari osallistui IS:n vaaligrilliin torstaina.

Julkaistu: 4.1.2018 15:04

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari (ps) kertoo kotinsa ikkunoiden olevan niin korkealla, että henkilön oli täytynyt kiivetä ja nähdä selvästi vaivaa ne rikkoakseen.

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren ikkunat rikottiin joulun aikana, kun perhe vietti lomiaan Sveitsissä. Huhtasaaren mukaan syyllisiä ei vielä ole saatu kiinni.

– Toivottavasti jäävät kiinni. Tosi kurjaa, inhottavaa, hän kommentoi tapahtunutta tänään torstaina IS:n vaaligrillissä.

  • Voit katsoa alla olevalta videolta koko Vaaligrillin.

Huhtasaaren mukaan teko oli selvästi kohdistettu häneen, eikä lasi ole hänen mukaansa voinut rikkoutua vahingossa.

– Koen että se oli kohdistettu minuun. Siinä oli selkeästi ulkoikkunat rikottu niin, että sisäikkunat eivät olleet menneet rikki. Se oli hyvin taitavasti pitänyt rikkoa, koska muuten sisäikkunakin olisi hajonnut, Huhtasaari sanoo.

Tämän lisäksi Huhtasaari kertoo ikkunoiden olevan niin korkealla, että henkilön oli hänen mukaansa täytynyt kiivetä ja nähdä selvästi vaivaa ne rikkoakseen.

”Höpöhöpöjuttua”

Huhtasaari kommentoi tänään Ilta-sanomien vaaligrillissä myös häneen kohdistuneita plagiointisyytöksiä.

Julkisuudessa on ihmetelty sitä, miten paljon Huhtasaaren presidenttikampanjan logo muistuttaa Suomi 100 -juhlavuoden logoa. Molemmissa on valkoista tekstiä sinisellä pohjalla, ja fontitkin muistuttavat läheisesti toisiaan.

Laura Huhtasaaren presidenttikampanjan logo (oik.) muistuttaa Suomi 100 -juhlavuoden logoa (vas.).

Suomi 100 -logo on suunniteltu valtioneuvoston kanslian johdolla.

– Sanon, että höpöhöpöjuttua, tuntuu vähän mustamaalaukselta, Huhtasaari kommentoi väitteitä.

Hän totesi myös, että myös keskustan Matti Vanhasen pastellinväriset, presidenttiehdokkaan kasvoilla varustetut vaalikampanjatuotteet muistuttavat taiteilija Andy Warholin pop-taiteen ikoneiksi nousseita kasvokuvia julkisuuden henkilöistä.

– Lisäksi katsoin, että Niinistöllä oli ollut sellainen vaalimainos, missä lukee että ”töissä”, ja hän siinä vähän käärii hihoja. Sipilällä oli samanlainen mainos, missä hän kääri hihoja, Huhtasaari puolustautuu.

”Ihailen suuria eläimiä”

Huhtasaarta pyydettiin myös muiden presidenttiehdokkaiden tavoin tuomaan IS:n studioon yhden hänelle erityisen tärkeän esineen.

Huhtasaari valitsi Afrikan Lesothosta lähtöisin olevan norsukoristeen.

Pieni koriste-eläin on Huhtasaaren lapsuuden kodista. Hän sai sen aikoinaan omalta hammaslääkäri-isoisältään, joka työskenteli kaksi vuotta vapaaehtoistöissä Lesothossa.

– Muistan katselleeni sitä lapsena. Ihailen suuria eläimiä. Norsu on maalla elävistä nisäkkäistä suurimpia, hän sanoo.

Huhtasaarella on kotieläimenään koira, jota pidetäänkin hänen mukaansa perheen täysvaltaisena jäsenenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?