Torvaldsin piti kehua Huhtasaarta: ”Nyt tuli vaikea” – näin Huhtasaari piikitteli takaisin MTV:n tentissä - Presidentinvaalit 2018 - Ilta-Sanomat

Torvaldsin piti kehua Huhtasaarta: ”Nyt tuli vaikea” – näin Huhtasaari piikitteli takaisin MTV:n tentissä

Presidenttiehdokkaat kohtasivat MTV:n presidenttitentissä keskiviikkona.

Julkaistu: 13.12.2017 22:30

MTV:n tänään keskiviikkona järjestetyn presidenttitentin viimeisessä vaiheessa ehdokkaiden tehtäväksi annettiin kehua satunnaisesti heille arvottua ehdokasta ja kertoa, miksi tämä olisi hyvä ehdokas seuraavaksi Suomen presidentiksi.

Ensimmäisenä vuorossa oli Nils Torvalds (rkp), jonka tehtäväksi tuli kehua Laura Huhtasaarta (ps).

– No nyt tuli vaikea, täytyy miettiä. Ehkä hänen ainoa hyvä puolensa presidenttinä olisi, että hän on naispuolinen presidentti.

Kun tuli Huhtasaaren vuoro kehua istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä, vetosi hän vauvauutisiin, mutta piikitteli samalla Torvaldsille takaisin.

– Minä olen sen verran kohteliaampi kuin tuo Torvalds, että minä näen muitakin hyviä puolia kuin ihmisen sukupuolen. Täytyy sanoa, että viriilissä iässä oleva nuori mies josta tulee kohta isä, Huhtasaari kuvaili Niinistöä.

Niinistö taas kommentoi Paavo Väyrysen ansioita yhtä lailla piikitellen.

– Jos halutaan, ettei maassa minkäänlaisia liittoja syntyisi, Paavo on siinä hyvä, hän sanoi ja viittasi Väyrysen syytöksiin, joiden mukaan Niinistö olisi mukana ajamassa liittoutumispolitiikkaa ja viemässä EU:ta sotilasliiton suuntaan.

– Minusta tilanne on niin, että ajattelusi on kyllä aika pitkälle oikean suuntaista, mutta ehkä presidenttinä osaat sen johtopäätöksenkin vielä saattaa kohdalleen, Niinistö sanoi.

– Älä huoli, kyllä se onnistuu, Väyrynen vastasi.

Matti Vanhanen (kesk) pääsi kehumaan sdp:n ehdokasta Tuula Haataista.

– Hän on myös naispuolinen presidentti ja varmasti toisi keskusteluun kansakunnan sosiaaliseen eheyteen liittyviä kysymyksiä.

Merja Kyllönen (vas) taas puhui Torvaldsista jo tulevaisuuden presidenttinä.

– Torvalds on hyvin huumorintajuinen, helposti lähestyttävä ja vahvojen mielipiteiden takana seisovat tulevaisuuden presidentti.

Haatainen kehui Merja Kyllöstä (vas) rohkeaksi naiseksi, joka jakaa hänen mielestään varmasti suomalaisten arvoja laajasti.

Pekka Haavisto (vihr) mainitsi Vanhasen ansioiksi ulkopoliittisten asioiden osaamisen hänen asemansa ulkoasiain valiokunnan puheenjohtajana.

– Vakaa ja rauhallinen ihminen, Haavisto kuvaili Vanhasta.

Väyrynen taas kehui Haaviston ansioita ja kokemusta ihmiskuntapolitiikasta.

– Ajattelen että olemme Haaviston kanssa ne ehdokkaat, jotka ovat eniten olleet tekemisissä ihmiskuntapolitiikan, kehityspolitiikan ja globaalien ongelmien kanssa. Tässä mielessä hän olisi kyllä erinomainen presidentti.

Oman presidenttiehdokkaasi voit valita Ilta-Sanomien vaalikoneen avulla, joka löytyy osoitteesta is.fi/vaalikone.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?