Kaikki ehdokkaat IS:n Presidentin­vaali­messuilla Sanoma­talossa maanantaina klo 11 alkaen – Väyrynen ensi kertaa tulessa - Presidentinvaalit 2018 - Ilta-Sanomat

Kaikki ehdokkaat IS:n Presidentin­vaali­messuilla Sanoma­talossa maanantaina klo 11 alkaen – Väyrynen ensi kertaa tulessa

Kutkuttavaa messupäivää voi seurata suorana lähetyksenä ISTV:ssä.

10.12.2017 20:08

Sanomatalon lavalla nähdään tänään maanantaina kaikki kahdeksan presidenttiehdokasta ehkä vaalien tähän asti kutkuttavimmassa tilanteessa.

Itsenäisyyspäivän alla kannattajakorttinsa kokoon saaneen Paavo Väyrysen ensikosketus vuoden 2018 presidentinvaalien areenoihin nähdään tänään maanantaina Sanomatalolla, kun hän saapuu tentattavaksi Ilta-Sanomien Presidentinvaalimessuille.

Ainutlaatuisen koko päivän kestävästä tapahtumasta tekee se, että se järjestetään näiden vaalien tähän asti ehkä kutkuttavimmassa tilanteessa. Vaikuttaa nimittäin siltä, että Suomen seuraava presidentti saatettaisiin sittenkin valita vasta vaalien toisella kierroksella.

Perjantaina julkaistun Alma-tutkimuksen mukaan tasavallan presidentin Sauli Niinistön kannatus on kääntynyt laskuun. Vaikka 64 prosentin kannatus on edelleen ylivoimainen, on se laskenut huomattavasti Ylen runsaan viikon takaisesta kyselystä, jossa istuvan presidentin takana seisoi vielä 80 prosenttia kansasta.

Pekka Haavisto (vihr) pitää edelleen toista sijaa 12 prosentilla, muut hiihtävät kaukana perässä parilla kolmella prosentillaan.

Vaikka Alman kysely tehtiin ennen kuin Väyrysen ehdokkuus oli edes varmaa, oli hän kerännyt kannatusta jo 2 prosentilta tutkimukseen vastanneista.

Keskustan kunniapuheenjohtajasta on jo ainakin tullut painajainen itse keskustapuolueelle, joka on pyrkinyt kaikin keinoin Väyrysestä eroon viimeistään sen jälkeen, kun tämä meni ja perusti oman kansalaispuolueensa.

Väyrysellä vaikuttaa olevan tallella taistelutahtoa, joka tuntuu monien ehdokkaiden kampanjoista jo kadonneen, jos sellaista on koskaan ollutkaan.

Todelliseksi Niinistön haastajaksi Väyrysestä tuskin on, mutta hänen mukaantulonsa voi tuoda keskusteluihin parhaimmillaan ainakin pientä värinää.

Kaikki kahdeksan presidenttiehdokasta nousevat tänään Sanomatalon Mediatorin lavalle vuorotellen ja erikseen. Ensimmäisenä haastatteluvuorossa on vasemmiston Merja Kyllönen klo 11.30 ja päivän päättää presidentti Niinistön haastattelu klo 17.15.

Politiikan uutistuottaja Hanna Vesala ja politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala tenttaavat ehdokkaita tällä kertaa muustakin kuin pelkästä turvallisuuspolitiikasta.

Politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala ja politiikan uutistuottaja Hanna Vesala tenttaavat ehdokkaita.­

Presidentinvaalimessut tarjoavat oivan tilaisuuden tutustua ehdokkaisiin ja vaihtaa heidän kanssaan ajatuksia kasvokkain.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta istumapaikkoja on rajoitetusti. Ilta-Sanomat lähettää koko messupäivän myös suorana lähetyksenä ISTV:ssä.

Presidentinvaalimessut järjestetään Sanomatalossa Helsingissä maanantaina kello 11–18.­

Presidentivaalimessujen ohjelma 11. joulukuuta:

11.00 Tapahtuman avaus

11.05 SUOMEN PRESIDENTIT: Henrik Meinander

11.30 EHDOKAS LAVALLA: Merja Kyllönen

12.00 EU JA SUOMI: Terhi Suominen ja Teija Tiilikainen

12.30 EHDOKAS LAVALLA: Nils Torvalds

13.00 NÄIN TEHDÄÄN PRESIDENTTI: Jussi Lähde ja Lasse Lehtinen

13.30 EHDOKAS LAVALLA: Tuula Haatainen

14.15 VENÄJÄ JA SUOMI: Hannu Himanen ja Erkki Tuomioja

14.40 EHDOKAS LAVALLA: Paavo Väyrynen

15.00 EHDOKAS LAVALLA: Matti Vanhanen

15.30 PRESIDENTTIEN PUOLISOT: Päivi Storgård

16.00 EHDOKAS LAVALLA: Laura Huhtasaari

16.30 VALOKUVAKILPAILU: Minä ja presidentti

16.45 EHDOKAS LAVALLA: Pekka Haavisto

17.15 EHDOKAS LAVALLA: Sauli Niinistö

18.00 Tapahtuma päättyy

  • Tapahtumaan on vapaa pääsy, istumapaikkoja rajoitetusti.

  • Sanomatalon osoite: Töölönlahdenkatu 2, Helsinki.

  • Pidätämme oikeuden ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?