Tällainen Jenni Haukio on - lue 20 luonnehdintaa

Julkaistu:

Presidentiksi valitun Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio on herkkä ja sielukas runotyttö, monilahjakkuus, joka yleensä viihtyy taustajoukossa eikä lörpöttele yksityisasioitaan muille.
Välillä pidättyväisen oloinen Haukio on monitasoinen nainen. Vuosien varrella tuttavat ja ystävät ovat paljastaneet Haukiosta jos jonkinlaista asiaa.

IS kokosi Jenni Haukiosta 20 kohtaa, joista voi yrittää rakentaa kuvaa mystisen oloisesta naisesta. Määrätietoinen uranainen rakastaa luontoa, eläimiä ja ajattelee syvällisesti.

1. Vanha sielu
Tuttavat ovat kuvailleet Jenniä huomattavasti itseään vanhemman oloiseksi, hillityksi ja syvälliseksi ihmiseksi. Eräs tuttava kertoi IS:lle vuonna 2009, että Jenni ei hölmöile. Kypsyyden ansiosta 29 vuoden ikäero tuskin haittaakaan.

2. Vakavamielinen ja asiallinen
Jotkut tuttavat kuvailevat häntä vakavamieliseksi. Eräs opiskelukaveri Turun yliopistosta muistaa Haukion suivaantuneen kerran valtiotieteen opiskelijoiden illanvietossa laulusta, jonka koki Jumalaa pilkkaavaksi. Hän poistui tilaisuudesta protestiksi, kun joku lauloi kappaleen kristinuskoa parodioivasta Brianin elämä -elokuvasta.

3. Määrätietoinen
Haukion kerrotaan suorittaneen määrätietoisesti opintojaan, eikä hän riekkunut niin opiskelijariennoissa. Hän kirjoitti Porin suomalaisesta yhteislyseosta neljän eximian ja yhden laudaturin paperit. Hän valmistui 2001 Turun yliopistosta valtiotieteen maisteriksi.

4. Musikaalinen
Haukio soitti useita vuosia harmonikkaa, opiskeli musiikkiluokalla ja lauloi koulun kuorossa. Sauli Niinistö kertoi parin yhteishaastattelussa arjen mukavista hetkistä yhdeksi sen, kun Jenni lauleskelee hääräillessään.

5. Urheilullinen
Haukio harrasti koulussa aktiivisesti yleisurheilua ja jopa valmensi muita. Hän kertoo pelaavansa nykyään tennistä.

6. Perhekeskeinen
Eräs hyvä ystävä kertoo, että Haukio on hyvin perhekeskeinen ja hänellä on läheiset välit vanhempiensa sekä veljensä kanssa. Isä on entinen rautakauppias Teuvo Haukio ja äiti Ritva Haukio on sairaanhoitaja.

7. Eläinrakas
Haukio on eläinrakas ja parin Lennu-koira onkin vienyt sydämen. Hän on opettanut sen istumaan ja menemään maahan. Koira nukkuu samassa sängyssä.

8. Kalastus
Haukio on perinyt perheeltään innostuksen kalastusharrastukseen ja aikaa onkin vietetty kalastusretkillä kiertäen. Hänen muistellaan opiskelleen yliopistossa jopa kalannahan parkitsemista.

10. Luonto ja linnut
Luonto ja erityisesti meri ovat tärkeitä ja näkyvätkin vahvasti hänen runoissaan. Hän on kertonut luonnon olevan ehtymätön innoittajan runoilleen.

11. Suomalainen design
Luonnon ja eläinten lisäksi lähellä sydäntä on myös kotimainen tyyli, antiikki ja keramiikka, erilaiset lautaset sekä maljakot. Jenni kerää posliinia, erityisesti 50–70-luvun keramiikkaa. Hääpukukin oli suomalaista tyyliä, Muotihuone-liikkeen omistajan Aino Kivistön suunnittelema.

12. Herkkä, romanttinen ilopilleri
Haukion ystävät kuvailevat häntä hyvin sielukkaaksi, älykkääksi ja herkäksi. Ex-miesystävä hiusmuotoilija Harri Paananen kertoi joulukuussa MTV3:lle, että Haukio on suuttuessaan herkkä itkemään. Hän myös kertoi Haukion kirjoittelevan romanttisia runonpätkiä rakastetulleen.

13. Apuna kodin tietotekniikassa
Kun tietokoneen hienoudet menevät aviomieheltä yli hilseen, Haukio auttaa. Niinistö paljasti vaimonsa auttavan häntä välillä tietokoneen kanssa ja olevan parempi asentamaan digiboksin.

14. Palkittu runoilija
Haukiota on kuvailtu ikäisiään kypsemmän oloiseksi, ja hän voittikin jo 22-vuotiaana valtakunnallisen Runo-Kaarina-palkinnon esikoiskokoelmallaan Paitasi on pujahtanut ylleni (1999). Hänen viimeisintä runokokoelmaansa Sinä kuulet sen soiton (2009) myytiin ja kehuttiin erittäin paljon. Keskimmäinen teos on nimeltään Siellä minne kuuluisi vihreää ja maata julkaistiin 2003.

15. Kulttuurin suurkuluttaja
Kirjallisuus on vahvasti elämässä läsnä ja kirjahylly notkuu kirjoista. Hän tykkää käydä antiikkimessuilla ja taidenäyttelyissä.

16. Mystinen rakkaustarina
Haukio on varjellut rakkauselämänsä yksityiskohtia julkisuudelta. Rakkauden Niinistöön epäillään syttyneen vuonna 2007 helmikuussa kokoomuksen vaaliristeilyllä. Haukion ex-mies Harri Paananen kertoo Haukion muuttuneen risteilyn jälkeen, pari ei enää tuolloin seurustellut. Niinistön nähtiin myös kuiskuttelevan Haukiolle aamuyön tunteina risteilyllä.

17. Haaveena proosateos ja ammattikirjailijuus
Vuonna 2009 Jenni paljasti IS:lle haaveilevansa, että pystyisi siirtymään proosan puolelle. Myös haave ammattikirjailijan hommasta eli.

18. Koti järjestykseen
Jenni hoitaa kodin pihassa kukat ja Seura-lehden mukaan kodin siivouksen.

19. Rakas mökki
Mökkeilyä tulee harrastettua kesällä. Haukio viettää mielellään aikaa Kristiinankaupungin Sipyyssä perheensä saaristomökillä.

20. Kiinnostus menneeseen
Eräs tuttava osasi kertoa vuonna 2009, että Haukio oli nuorempana kiinnostunut egyptologiasta.

Jenni Haukio

- Syntyi 7. huhtikuuta 1977 Porissa.

- Kirjoitti ylioppilaaksi Porin suomalaisesta yhteislyseosta ja valmistui Turun yliopistosta 2001 valtiotieteen maisteriksi pääaineenaan valtio-oppi.

- Kokoomuksen viestintäpäällikkö.

- Avioitui silloisen eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön kanssa 3.1.2009.

- Tekee väitöskirjaa Helsingin yliopistossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt