IS-Vaalitutka: Vihreä formulahullu ajaa kuplaa kahdella pyörällä

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr) kertoo IS-Vaalitutkassa, että lapsena hän uneksi rallikuskin ammatista. Innokkaasta Meccano-rakentelijasta ja pienoissähköautojen harrastelijasta tuli kuitenkin vihreä poliitikko.

7.1.2012 7:32

Vihreydestä huolimatta Haaviston sydän sykkii edelleen autoille. Tallissa on kolme kuplavolkkaria, ja mies odottaa innolla alkavaa F1-kautta ja Kimi Räikkkösen esityksiä. Haavisto tunnustautuu itsekin melkoiseksi sompailijaksi, jolta kuplalla ajo onnistuu jopa kahdella pyörällä!

Ulkopolitiikka-lehti listasi Haaviston taannoin Suomen merkittävimpien ulkopoliittisten vaikuttajien joukkoon. Eniten Haavistoa huolettavat tällä hetkellä Iran ja Pohjois-Korea.

- Saattaa olla ihan ajan kysymys, jolloin Israel tai Yhdysvallat iskee Iraniin. Pohjois-Korea voi räjähtää koska vaan, Haavisto kertoo.

Vaan miten sujuu Haaviston yhteiselo kotona puolison, Ecuadorista kotoisin olevan Nexar Antonio Floresin kanssa? Se ja paljon muuta mielenkiintoista paljastuu IS:n toimittajan Katri Utulan IS-Vaalitutkasta.

Lue myös 50 kysymystä Pekka Haavistolle.

Luitko jo nämä?