Ben Zyskowicz jatkoi kampanjaansa revenneellä takilla, Maria Ohisalo kertoi oman kokemuksensa tyrkkimisestä

Ben Zyskowicz (kok) jatkoi sunnuntaina vaalikampanjaansa lauantaina hyökkäyksestä huolimatta. Vieressä kampanjoinut Maria Ohisalo (vihr) kertoo, että hänen päälleen käytiin kuntavaalien alla.

Ben Zyskowiczin (kok.) oikea käsi ei nouse ihan kunnolla.

– Sun pitää mennä näyttämään sitä jonnekin, Kirsi sanoo.

Kirsi on tullut Zyskowiczin kanssa Helsingin keskustaan Kolmen sepän patsaalle jakamaan vaalimainoksia. Sunnuntaina puolen päivän aikaan sataa räntää, joten ihmisiä ei ole kovin paljon liikkeellä.

Zyskowiczin käsi kipeytyi tuntemattoman miehen kaadettua hänet maahan Itäkeskuksessa lauantaina. Osana kampanjaa on valkoinen vedenpitävä takki. Se repesi hieman hyökkäyksessä, joten kampanja jatkuu nyt reikäisessä takissa. Myös hänen kämmeniinsä tuli ruhjeita.

Zyskowicz sanoo, että on erityisen tärkeää näyttää, ettei kansanedustajaehdokasta voi pelotella hiljaiseksi väkivallalla. Hän jatkoi kampanjaansa jo lauantaina suoraan hyökkäyksen jälkeen.

Vaalikampanjointiin osallistuvan Kirsin mielestä hyökkääjä kävi täysin väärän ihmisen kimppuun. Zyskowicz on häneen mukaansa ystävällinen kaikille.

– Symbolinen viesti oli kyllä todella epäonnistunut, Kirsi sanoo.

Lue lisää: Poliisi pidätti 38-vuotiaan miehen Zyskowiczin pahoin­pitelyn jälkeen

Ben Zyskowicz teki vaalikampanjaansa sunnuntaina Helsingin keskustassa. Hänen kampanjaansa osallistuvilla on valkoiset vedenpitävät takit.

Kirsi tuli auttamaan mainosten jaossa. Kirsi ei halua ammattinsa takia sukunimeään lehteen.

Kolmen sepän patsaalla esitteitä jakoi myös ympäristöministeri Maria Ohisalo (vihr). Hän kertoo nähneensä Zyskowiczin lauantaina melkein heti hyökkäyksen jälkeen. Ohisalon mielestä väkivalta kertoo huolestuttavalla tavalla demokratian tilasta.

Ohisalo kertoo, että myös hänen päälleen on käyty kampanjoinnin yhteydessä vuoden 2021 kuntavaaleissa. Ohisalo oli tuolloin raskaana, mutta ei ollut vielä kertonut siitä julkisuuteen.

Hän sanoo olleensa jakamassa esitteitä viimeisenä kampanjointipäivänä, kun tuntematon ihminen tuli tyrkkäämään häntä väkivaltaisesti. Vakavammin ei käynyt, mutta se pelästytti.

– Mulla loppui kampanjointi siihen. Kyseessä oli hyvin humalainen ihminen, hän sanoo.

Koska Ohisalo on ministeri, hänellä on näiden vaalien kampanjoinnissa tiukemmat turvatoimet.

Myös vihreiden Maria Ohisalo jakoi esitteitään sunnuntaina Kolmen sepän patsaalla.

68-vuotias Zyskowicz on eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja. Hän nousi eduskuntaan vuonna 1979.

Hänen kimppuunsa on käyty kolmesti aiemmin, viimeksi vuonna 2011. Keski-ikäinen mies yritti lyödä Zyskowiczia naamaan Helsingin Pohjoisesplanadilla, kun Zyskowicz oli palaamassa Kimmo Sasin (kok.) kanssa hallitusneuvotteluista Säätytalolta.

Zyskowicz kertoi tuolloin, että mies haukkui häntä "jutkuksi" ja uhitteli. Zyskowicz pyysi poliisit paikalle, koska tilanteessa oli hänen mielestään selkeä rasistinen motiivi.

Poliisi on pidättänyt yhden miehen liittyen eilen Itäkeskuksessa tapahtuneeseen epäiltyyn pahoinpitelyyn.

Lue lisää: Ben Zyskowicz arvioi IS:lle, miksi hänen kimppuunsa käytiin

Suurin piirtein tässä kohtaa mies kaatoi Zyskowiczin maahan Itäkeskuksessa lauantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?