Harry Harkimo hermostui taas vaali­tentissä – ”Ei oo helppoo olla neljän naisen kanssa”

Liike Nytin Harry ”Hjallis” Harkimo ahdistui, kun puheenjohtajatentissä puhuttiin toisten päälle.

IS:n puheenjohtajatentissä äänenpainot kovenivat, kun kristillisdemokraattien Sari Essayah arvosteli hallituksen yhteistyökykyä.

Essaya syytti hallituksen erimielisyyttä ympäristö- ja ilmastopolitiikassa. Vihreiden Maria Ohisalo, vasemmistoliiton Li Andersson ja Rkp:n Anna-Maja Henriksson puolustivat omien puolueidensa toimia ja hallituksen työskentelyä. Erityisesti Ohisalo ja Andersson yltyivät puhumaan Essayan kanssa päällekkäin.

Tenttiin osallistui myös Liike Nytin Harry Harkimo. Hiljaa paikallaan istunut Harkimo päätti puuttua puheeseen. ”Lopettakaa”, Harkimo mutisi ja alkoi heiluttaa käsiään ristiin.

– Ei oo helppo olla neljän naisen kanssa samassa, hän mutisi.

Paneelia vetänyt Ilta-Sanomien toimittaja Timo Haapala kysyi, miltä Harkimosta tuntuu olla paneelin ainoa mies ja samalla opposition edustaja.

– Ei oo helppoo, mä just sanoin, nää huutaa toisilleen tässä edestakaisin, Harkimo sanoi.

Harkimolta kysyttiin, onko tämä hänen Petteri Orpo -hetkensä. Orpo (kok) jäi viime syksynä pahasti pääministeri Sanna Marinin (sd) ja valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) jalkoihin Ylen A-Talkin keskustelussa, jossa arvioitiin hallituksen budjettiriihen tuloksia syyskuussa.

Orpo sanoi sen jälkeen Suomen Kuvalehden haastattelussa jääneensä ”kiljumisen alle”.

Harkimo vastasi, että hänen mielestään olisi ystävällistä antaa toisten puhua loppuun, eikä puhua koko ajan päälle. Yleisöstä taputettiin.

– Olen tottunut tähän, seuraavana puheenvuorossa oleva Henriksson sanoi.

– Hallituksessa? Harkimo huikkasi vielä väliin.

Henriksson vastasi, että niinkin voi sanoa. Sitten hän vei keskustelun takaisin asiakysymyksiin ja Suomen EU-puheenjohtajakauteen.

Harkimo ei itse ollut tentissä kovin paljon äänessä. Hän kuitenkin viihtyi paikalla loppuun asti.

Aiemmin Harkimo poistui MTV:n vaalitentistä, koska ei saanut mielestään kunnolla puheenvuoroja. Hän laski tuolloin, että hän sai pitää vain pari puheenvuoroa ja ne kestivät noin minuutin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?