Marin: Suomessa on syytä toteuttaa lyhennetyn työ­ajan kokeilu

Marinin mukaan Sdp haluaa, että työntekijöillä on oikeus aitoon vapaa-aikaan.

Sanna Marin puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 19. maaliskuuta 2023.

19.3. 15:48

Pääministeri, Sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin sanoo, että Suomessa on syytä toteuttaa lyhennetyn työajan kokeilu. Marin sanoi Sdp:n puoluevaltuuston kokouksessa tänään, että Sdp haluaa, että pitkällä aikavälillä kasvavan tuottavuuden hedelmiä voidaan jakaa myös työntekijöille.

Hänen mukaansa liian moni uupuu työssään ja mielenterveystaustaiset sairauslomat sekä työkyvyttömyys ovat hälyttävän yleisiä.

Hän lisäsi, että mielenterveysongelmien aalto ja uupuminen osuvat erityisesti nuorempiin työntekijöihin.

– Me haluamme, että työntekijöillä on oikeus aitoon vapaa-aikaan ilman painetta olla joka hetki työantajan tavoitettavissa, Marin sanoi.

Helmikuussa Sdp:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen esitti, että Suomessa tulisi järjestää ensi vaalikaudella laaja kokeilu nelipäiväisestä työviikosta. Marin ei puoluekokouspuheessaan sanonut, millainen lyhennetyn työajan kokeilun pitäisi olla.

Marin on aiemminkin väläytellyt lyhyempää työviikkoa. Hän pohti jo vuonna 2019 ollessaan liikenne- ja viestintäministeri, miksei neljän päivän työviikko tai kuuden tunnin työpäivä voisi olla seuraava askel. Tuolloin Marin kirjoitti Twitterissä, että työajan lyhentämisestä voi ja pitää keskustella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?