Erdogan: Tästä syystä Turkki ei voi vielä hyväksyä Ruotsia Naton jäseneksi

Turkki erotti Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnit toisistaan.

17.3. 16:52

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kertoi perjantaina, että Turkki on päättänyt aloittaa parlamentaarisen hyväksymisprosessin Suomen Nato-jäsenyyden hyväksymiseksi.

Hän kertoi asiasta yhteisessä tiedotustilaisuudessa Suomen presidentti Sauli Niinistölle. Presidentit tapasivat tänään Turkin pääkaupungissa Ankarassa.

Erdogan sanoo toivovansa, että Suomen Nato-jäsenyyden ratifiointi tapahtuu Turkin parlamentissa ennen Turkin vaaleja toukokuussa.

Erdoganin mukaan Nato-ratifiointia koskevat keskustelut Ruotsin kanssa jatkuvat. Hänen mukaansa Ruotsi ei ole ottanut myönteisiä askeleita terrorismista syytettyjen luovuttamiseksi.

Erdogan totesi terrorismin olevan Turkille ”punainen linja”.

– Jos näemme terrorismia, olemme valmiit tekemään mitä tahansa sen vastustamiseksi. Muistutan teitä, että olemme antaneet 104 terroristin listan, mutta tähän mennessä Ruotsi ei ole luovuttanut yhtäkään. Vaikka Ruotsin pääministeri voi olla mukava ihminen, emme voi hyväksyä heitä jäseniksi ennen kuin he toimivat, Erdogan sanoi.

Niinistö sanoi Erdoganille, että Suomen Nato-jäsenyys ei ole täydellinen ilman Ruotsia. Hän sanoi haluavansa nähdä heinäkuussa pidettävässä Vilnan huippukokouksessa 32 jäsentä Natossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?