Antti Lindtman tyrmistyi Kai Mykkäsen kommenteista IS:lle – ”Ei edes vaaleja malttaisi käydä”

Lindtmanin mukaan kokoomus tavoittelee avoimesti uudenlaista ”talousoikeistolaista hallitusta” perussuomalaisten kanssa.

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen (vasemmalla) lausunnot tyrmistyttivät Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin.

17.3. 11:49

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on tyrmistynyt kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kai Mykkäsen lausunnoista Ilta-Sanomien Haapala-tv:ssä. Lindtmanin mukaan Mykkäsen esiintyminen ei jättänyt mitään arvailujen varaan.

– Kokoomus kertoo avoimesti tavoittelevansa uudenlaista ”talous­oikeistolaista hallitusta” yhdessä perussuomalaisten kanssa. Rakenteilla on Suomen sodanjälkeisen historian oikeistolaisin hallitus, jos vain vaalitulos sen mahdollistaa, Lindtman sanoo tiedotteessa.

Lindtmanin mukaan Ilmastotoimet, EU-politiikka tai maahanmuutto eivät enää näytä nousevan minkäänlaiseksi esteeksi kokoomuksen ja perussuomalaisten välille rakenneltavalle hallitukselle vaalituloksen niin salliessa.

– Leikkausvimma on niin kova, että ryhmäpuheenjohtaja Mykkänen ei edes vaaleja malttaisi käydä. Viikkoa ennen ennakkoäänestystä suomalaisille kerrotaan, keiden kaikkien pitää ”nöyrtyä” kokoomuksen tahtoon miljardileikkausten ja talousoikeistohallituksen aikaansaamiseksi.

Lindtmanin mukaan vaaliasetelma on nyt niin kirkas kuin se voi olla. Hän näkee ainoan vaihtoehdon kokoomuksen ja perussuomalaisten liitolle olevan, että Sdp nousee vaalien ykköseksi.

Mykkänen sanoi IS:n Haapala-TV:n haastattelussa torstaina, että ”Sdp:n puheenjohtajan Sanna Marinin täytyy nöyrtyä”, jotta kokoomuksen ja Sdp:n tavoitteet voi sovittaa yhteen hallitusneuvotteluissa. Mykkänen sanoi puhuvansa asioista, ei Marinin tyylistä toimia. Mykkänen puhuu asiasta alla olevalla videolla kohdasta 6:30 alkaen.

Kun kokoomuksen Kai Mykkänen puntaroi persujen ja Sdp:n välillä, niin yksi ehto nousee pintaan: ”Sanna Marinin täytyy nöyrtyä…”

Kokoomus on vaatinut kanssaan samaan hallitukseen haluavia sitoutumaan sen kynnyskysymykseen. Kokoomuksen kynnyskysymyksenä on kuuden miljardin sopeuttaminen hallituskaudella ja kolmen miljardin sopeuttaminen sitä seuraavalla. Sdp ei sopeutustarvetta näe samassa mittaluokassa ja puhuu esimerkiksi ennemmin verotuksen porsaanreikien tilkitsemisestä.

Mykkäsen lausunnot herättivät Twitterissä huomiota heti tuoreeltaan ja hän joutui selittämään sanomisiaan.

Lindtman näkee kokoomuksen tavoitteisiin kuuluvan miljardien leikkaukset terveys- ja vanhuspalveluiden rahoituksesta ja pienituloisiin kohdistetut sosiaaliturvaleikkaukset yhdistettynä suurituloisia hyödyttäviin veronalennuksiin.

– Talousoikeistohallituksen maksumiehiksi joutuvat pienituloiset, sairaat ja palkansaajat heikkenevien palvelujen ja kutistuvan sosiaaliturvan muodossa. Ja kuten valtionvarainministeriön julkaisema menokartoitus osoittaa, tulilinjalla on myös eläkkeet, mikäli indeksit aiotaan laittaa miljardileikkuriin, Lindtman sanoo.

Asiasta pöyristyi tuoreeltaan jo muiden muassa Sdp:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?