Näin Twitterissä reagoitiin Harkimon yllätyspoistumiseen MTV:n vaalitentistä

Liike Nytin Hjallis Harkimon päätös poistua kesken MTV:n vaalitentin herätti somekeskustelijoissa sekä ymmärrystä että vastustusta – vitsailua unohtamatta.

Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Hjallis Harkimo poistui kesken MTV:n keskiviikkoiltaisen vaalitentin.

16.3. 0:52

Liike Nytin puheenjohtaja Harry ”Hjallis” Harkimo lähti MTV:n vaalitentistä kesken lähetyksen. Harkimo perusteli päätöstään sillä, että hän ei omasta mielestään saanut tarpeeksi puheenvuoroja.

Harkimon poistumiselle kesken tv:n vaalitentin löytyi Twitterissä niin ymmärtäjiä kuin vastustajia. Ymmärtäjiä löytyi enemmän poliittisen akselin oikealta laidalta ja vastustajia vasemmalta laidalta.

Muun muassa entinen Kokoomuksen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola kirjoitti: ”Ymmärrän! 15.2.2005 meinasin itsekin poistua kesken suoran lähetyksen.”

Moni somekeskustelija puolusti Harkimoa, joka ei heidän mielestään saanut riittävästi puheaikaa ja koko tentti oli näiden twiittaajien mielestä liikaa osanottajien päälle huutamista.

Mutta oli myös runsaasti niitä, joiden mielestä Harkimon käytös ei sopinut kansanedustajalle ja eduskuntavaaliehdokkaalle.

Esimerkiksi Vantaan kaupunginvaltuutettu Ulla Kaukola (SDP) kirjoitti: ”Hjalliksen itkupotkuraivari. Heh. ’’Mua ei kuunnella’’.”

Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuuston varapuheenjohtaja Olli Kohonen (vas) kirjoitti: ”Yhden kansanedustajan pikkupuolueen Hjallis Harkimo käyttäytyy kuin pikkulapsi, kun ei saa tarpeeksi huomiota ja lähtee keskustelusta.”

Myös vitsailijat olivat liikkeellä.

Eräs twitteristi kysyi Harkimolta ja Liike Nytin Mikael Jungnerilta, pitäisikö Liike Nytin nimi vaihtaa muotoon Lähde Nyt. Jungner oli vastannut viestiin itkunauru-hymiöllä.

Helsingin Sanomien toimittaja Teemu Muhonen veisteli: ”Marin väläytti jälleen exit-veroa, ja sen pelätyt käyttäytymisvaikutukset osoittautuivat todeksi.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?