Presidentti Niinistö vierailulle Turkkiin – tapaa Erdoganin

Presidentti Sauli Niinistö vierailee Turkissa, kertoo Tasavallan presidentin kanslia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin perjantaina. Keskustelun aiheina ovat muiden muassa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet. Kuvassa Erdogan ja Niinistö Nato-kokouksessa Madridissa viime kesäkuussa.

15.3. 10:37 | Päivitetty 15.3. 11:21

Niinistö tekee työvierailun Turkkiin huomenna torstaina ja perjantaina. Niinistön seurueessa on mukana myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr).

Matkan aluksi Niinistö vierailee Kaakkois-Turkin maanjäristysalueella.

Perjantaina presidentti tapaa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin Istanbulissa.

Keskustelunaiheina ovat maanjäristyksen jälkeisen jälleenrakennuksen lisäksi geopoliittinen tilanne, Suomen ja Turkin kahdenväliset suhteet sekä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet.

Turkki aikoo hyväksyä Suomen Natoon

Turkki ja Unkari ovat ainoat Nato-maat, jotka eivät ole vielä ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenhakemuksia.

Reuters uutisoi keskiviikkona, että Turkki suunnittelee Suomen Nato-jäsenyyden ratifioimista ennen toukokuisia vaaleja. Kahden turkkilaisen virkamiehen mukaan parlamentti todennäköisesti ratifioi jäsenyyden ennen huhtikuun puoliväliä.

Lue lisää: Turkki aikoo hyväksyä Suomen Natoon

Helmikuussa Münchenin turvallisuuskokouksen alla Niinistöltä kysyttiin, miten Suomi toimii, jos Turkki päättää vihjailujensa mukaisesti ratifioida Suomen sopimuksen ennen kuin se etenee Ruotsin asiassa mitenkään.

– Me emme tahdo, emmekä voi hakemustamme takaisin vetää. Me olemme esittäneet tahtomme esittämällä hakemuksemme, emmekä me siitä voi noin vain luopua, Niinistö vastasi.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson sanoi eilen, että on todennäköisempää, että Suomi pääsee Natoon ennen Ruotsia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?