Aino-Kaisa Pekonen: Vasemmisto­liitto tekemässä rikos­ilmoituksen ilki­vallasta vaali­markkinoilla

Kansanedustajan mukaan vaaliteltalle laskeutui lauantaina pelottava tunnelma.

Kärkölässä järjestettiin lauantaina vaalimarkkinat, joissa tapahtunut välikohtaus sai aikaan pelkoa ja ahdistusta, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen kertoo.

11.3. 15:16

Lauantaina aamupäivällä Kärkölän vaalimarkkinoilla vasemmistoliiton ehdokkaat havahtuivat siihen, että puolueen lipun teleskooppivarsi oli katkennut ja lippu levähtänyt maahan. Paikalla ollut vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen kertoo, että puolue aikoo tehdä vaalihäirinnästä rikosilmoituksen.

– Luulimme ensin, että lippu oli kaatunut ja varsi mennyt pois paikaltaan, mutta kun lippu purettiin, huomasimme, että se oli katkaistu voimalla, Pekonen viestittää.

Lipun varsi ei voi mennä poikki vahingossa, tapahtumanjärjestäjä sanoo.

Pekosen mukaan lippu oli teltan sivussa ehdokkaiden selän takana. Markkinat alkoivat kymmeneltä. Kun ehdokkaat huomasivat hajonneen lippuvarren, kello oli 10.45. Pekonen sanoo olevansa erityisen pahoillaan ensi kertaa ehdokkaina olleiden puolesta.

– Vähän pelottava tunnelma tuli meidän teltalle. Kun ihmiset laittavat itsensä likoon demokratian nimissä, oli kysymys sitten mistä puolueesta tahansa, niin on tosi kurjaa, että ihmiset joutuvat kokemaan pelkoa ja ahdistusta, Pekonen kuvailee.

Järjestäjän mukaan tilaisuuden tunnelma oli muuten hyvä ja paikalla oli puolueita laidasta laitaan.

Vaalitapahtuman organisoinut kokoomuksen kunnanvaltuutettu Santeri Nousjoki kertoo kuulleensa epäilystä ilkivallanteosta.

– En nähnyt itse lippua, mutta Lientolan Elisa tuli sanomaan minulle noin kello yhdeltätoista, että heidän kampanjaviiri on rikottu teltan takaa, Nousjoki sanoo.

Nousjoen mukaan vaalimarkkinoiden tunnelma oli muuten hyvä, vaikka paikalla oli puolueita laidasta laitaan. Vasemmistoliiton teltta oli Liike Nytin ja Valta kuuluu kansalle -puolueen välissä.

– En kuullut, että olisi solvauksia heitetty tai olisi ollut muuten kireä ilmapiiri. Kiitosta tuli siitä, että kaikki puolueet olivat paikalla. Ilkivallanteko oli ainoa häiriö, Nousjoki kommentoi.

Nousjoen tiedossa ei ole, että kukaan olisi nähnyt itse ilkivallantekoa.

– Tiedän, millaisia lippujen varret ovat. Vahingossa ne voivat kaatua, mutta eivät voi mennä poikki.

Paikalla oli kokoomus, kristillisdemokraatit, keskusta, Sdp, vasemmistoliitto, vihreät, perussuomalaiset, Liike Nyt ja Valta kuuluu kansalle.

Lue lisää: Poliisi tutkii puoluetoimistoihin lähetettyjä epäilyttäviä paketteja

Lue lisää: Kokoomuksen piiri­järjestöön lähetettiin patruunoita, poliisi tutkii vaali­rikoksena

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?