Marin vierailulla Kiovassa – mukana myös Ohisalo

Pääministeri on perjantaina Ukrainan pääkaupungissa.

10.3. 13:42

Pääministeri Sanna Marin (sd) vierailee parhaillaan Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa ja on tavannut Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin.

Marinin matkasta Kiovaan ei kerrottu aikaisemmin julkisuuteen turvallisuussyistä. Valtioneuvoston mukaan Kiovaan matkusti Marinin seurueessa myös ympäristöministeri Maria Ohisalo.

Ukrainan media sekä valkovenäläinen oppositiomedia Nexta julkaisivat kuvia Marinista ja Zelenskyistä iltapäivällä Twitterissä.

Mediatietojen mukaan Marin osallistui Zelenskyin kanssa Bahmutin lähellä alkuviikosta taistelussa kuolleen Dmytro Kotsjubailon, 27, siunaustilaisuuteen. Kotsjubailo tunnettiin Ukrainassa hyvin muun muassa siitä, että tämä tarttui aseisiin ja nousi Venäjän vaikutusvaltaa vastaan jo vuonna 2014, ollessaan vasta teini-ikäinen.

Pääministeri Marin ja presidentti Zelenskyi osallistuivat Bahmutin lähellä alkuviikosta taistelussa kuolleen Dmytro Kotsjubailon, 27, siunaustilaisuuteen.

Kotsjubailo oli kaikkien aikojen nuorimpana pataljoonan komentajaksi noussut ukrainalainen. Hän oli myös ensimmäinen vapaaehtoistaistelija, jolle on myönnetty maan korkein kunniamerkki eli Ukrainan sankarin arvonimi.

– Yksi Ukrainan nuorimmista sankareista. Yksi niistä, joiden henkilökohtainen historia, persoona ja rohkeus ovat muuttuneet ikuisiksi ajoiksi osaksi Ukrainan historiaa, persoonaa ja rohkeutta, Zelenskyi sanoi tiistaina ilmoittaessaan miehen kuolemasta.

Suomen ulkoministeriö kertoi aiemmin perjantaina jatkotukien myöntämisestä Ukrainalle.

Venäjän aloittaman täysimittaisen hyökkäyssodan jälkeen Marin on vieraillut Ukrainassa kerran aiemmin, viime vuoden toukokuussa. Tuolloin Marin vieraili muun muassa sodasta rajusti kärsineissä Irpinin ja Butshan kaupungeissa Kiovan lähistöllä.

IS seuraa pääministerin vierailua paikan päällä Kiovassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?