Keskustan Saarikko: Nykyinen hallitus­pohja ei voi jatkaa

Keskustan puheenjohtajan mukaan on reilua kertoa, ettei keskusta ole valmis jatkamaan hallituksen nykykokoonpanossa seuraavalla kaudella.

Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan nykyinen hallituspohja ei voi jatkaa tulevalla vaalikaudella.

9.3. 14:44

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko sanoo, ettei nykyinen hallituspohja voi jatkaa seuraavalla vaalikaudella. Hän kirjoittaa asiasta Suomenmaassa.

– Mielestäni on reilua äänestäjiä kohtaan kertoa, että näin ei tapahdu, Saarikko kirjoittaa viitaten nykyisen hallituspohjan jatkomahdollisuuksiin.

Nykyisen hallituksen muodostavat Sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja Rkp.

– Tämä on ollut kriisiaikojen hallitus ja kriisit ovat olleet sen liima. Suomi selvisi koronasta muihin maihin verrattuna suhteellisen vähäisin inhimillisin ja taloudellisin vahingoin, Saarikko kirjoittaa.

– Kun katson eteenpäin, edellytyksiä jatkaa tällä kokoonpanolla ei kuitenkaan ole. Uuden hallituksen tärkein tehtävä on Suomen talouden tervehdyttäminen, jotta hyvinvointi­yhteiskunnan tulevaisuus pystytään kestävästi turvaamaan koko Suomessa. Velka- ja alijäämäpolitiikasta pitää päästä pois. Tarvitaan yhteiset tavoitteet ja keinot, joihin kaikki hallituspuolueet sitoutuvat.

– Tämä ei onnistu, jos hallituksessa enemmistö olisi puolueita, joiden mielestä velalla ja alijäämällä ei ole väliä.

Saarikko sanoo perustavansa näkemyksensä päättyvän vaalikauden kokemuksiin, puolueiden vaaliohjelmiin sekä suhtautumiseen valtiovarainministeriön arvioon Suomen taloudellisesta tilanteesta.

– Tämän sanominen ei tarkoita, että keskusta sulkisi kategorisesti pois yhteistyötä yhdenkään yksittäisen puolueen kanssa. Kokoonpano ja asiat ratkaisevat, Saarikko kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?