Kokoomuksen piiri­järjestöön lähetettiin patruunoita, poliisi tutkii vaali­rikoksena

Epäilyttävältä näyttänyt teipattu kirjekuori tuotiin Espoossa sijaitsevaan piiritoimistoon viime viikon keskiviikkona.

Kokoomuksen vaalimateriaalia kuvattuna puolueen eduskuntavaaliohjelman julkistustilaisuudessa helmikuussa.

7.3. 11:30

Espoossa sijaitsevaan kokoomuksen piirijärjestön toimistoon tuotiin keskiviikkona 1. maaliskuuta epäilyttävältä näyttänyt teipattu kirje.

Poliisi kehotti kuoren saaneen toimiston henkilöstöä poistumaan tiloista. Kyse oli varotoimesta, ja poliisin tiedotteen mukaan konkreettista vaaratilannetta ei paikalla ollut.

Poliisi tutki kuoren ja löysi sisältä kahteen erilaiseen aseeseen kuuluvat patruunat.

Tällä hetkellä tapahtunutta tutkitaan vaalirikoksena ja ampuma-aserikkomuksena.

Epäilyttävä lähetys ei ole vaalikevään ensimmäinen. Helmikuun puolessavälissä poliisi tyhjensi kristillisdemokraattien ja vasemmistoliiton puoluetoimistot epäilyttävien pakettien takia Helsingissä.

Poliisi sai 16. helmikuuta ensin ilmoituksen vasemmistoliiton puoluetoimistolle postitse tulleesta paketista, joka poliisin mukaan muistutti ulkonäöltään räjähdettä.

Myöhemmin samana päivänä myös kristillisdemokraattien puoluetoimistosta Helsingin Alppilan Karjalankadulta tuli poliisille ilmoitus epäilyttävästä paketista.

Samana iltapäivänä poliisi kävi tarkistamassa myös kokoomuksen puoluetoimistoon saapuneen ruskean kirjekuoren.

Tarkistuksissa ilmeni, että kaikki epäilyttävistä lähetyksistä olivat vaarattomia. Poliisin mukaan ne eivät liittyneet toisiinsa.

Viikkoa myöhemmin poliisi puolestaan tyhjensi Tampereella vasemmistoliiton ja Sdp:n tilat. Kummankin toimistolta löytyi räjähdettä muistuttava esine, jotka poliisi kävi tutkimassa ja toteamassa vaarattomaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?