”Kyllä nyt miestä lyödään” – Mika Lintilä kiistää Ylellä yhä väitteet päihtyneenä työskentelystä

Elinkeinoministeri Mika Lintilä ei osaa sanoa, millaisia vaikutuksia viime päivien keskustelulla on hänen poliittiselle uralleen.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) kommentoi viime päivien kohua Ylellä tiistaina.

7.3. 9:25

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) kiistää edelleen väitteet siitä, että hän olisi tehnyt töitä päihtyneenä.

– Alkoholi ei ole vaikuttanut millään tavoin työtehtäviini. En ole kuullut vielä keneltäkään sitä, että olisi havainnut sen vaikuttaneen työtehtäviini, Lintilä sanoi Ylen haastattelussa keskustan kansanedustajan Mikko Kinnusen vaalikiertueen yhteydessä Kalajoella.

Lintilä kiistää olleensa ”maistissa” edustustehtävissä ja sanoo, ettei hänellä ole ongelmaa alkoholin kanssa.

Lintilän mukaan on mahdotonta arvioida, millaisia vaikutuksia hänen alkoholin käytöstään käytävällä keskustelulla on poliittiseen uraan.

– Aika kovalle tällä hetkellä tuntuu. Kyllä nyt miestä lyödään, mutta täysin selvää on se, että kampanjan tulen vetämään täysillä. Tavoite on se, että valtakirja Vaasan vaalipiiristä uusitaan.

Ylen toimittaja kysyi Lintilältä, osaako tämä arvioida, mistä viime päivinä julkisuudessa käyty keskustelu on saanut alkunsa. Lintilän mukaan ”ei ole sattumaa”, että lähellä vaaleja tällaisia ulostuloja tulee.

Ilta-Sanomat uutisoi viime perjantaina, että keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on keskustellut Lintilän kanssa tämän alkoholinkäyttöön liittyvistä huhuista. Ilta-Sanomien mukaan myös pääministeri Sanna Marin (sd) olisi joutunut puuttumaan asiaan.

Yle ja Helsingin Sanomat ovat uutisoineet tapauksesta, jossa Lintilän epäillään esittäneen valtio­vallan tervehdyksen humalassa.

Lintilästä on kanneltu sekä valtioneuvoston oikeuskanslerille että eduskunnan oikeusasiamiehelle. Kantelut liittyvät Lintilän väitettyyn alkoholinkäyttöön työaikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?