Jussi Halla-aholta suorat sanat Lintilän kohu­kierteestä

Ulkoasiain­valio­kunnan puheen­johtaja Jussi Halla-aho (ps) nostaa esiin huhut elinkeino­ministeri Mika Lintilän (kesk) alkoholin­käytöstä.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) ihmettelee, että ”joku vuotaa keskustan sisäiset keskustelut”.

5.3. 14:07

Ulkoasiain­valio­kunnan puheen­johtaja Jussi Halla-aho (ps) nostaa Facebook-päivityksessään esiin huhut elinkeino­ministeri Mika Lintilän (kesk) alkoholin­käytöstä.

Halla-ahon mielestä kyse on keskustan jäsenten välisestä ”selkäänpuukotuksesta”.

– En tiedä ministeri Lintilän alkoholin­käytöstä, mutta kun keskustan jäsenten välistä selkään­puukotusta katselen, olen iloinen, että olen perussuomalainen enkä kepulainen, Halla-aho sanoo.

– Joku vuotaa kaikki kepun sisäiset keskustelut iltapäivälehdille. Osin tämä liittynee vaalipiirin istuvien kepuedustajien epätoivoiseen kisaan siitä, kuka lähtee huhtikuun alussa, kun kaikki eivät näillä kannatusluvuilla jää, hän jatkaa.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Lintilä on ollut myrskyn­silmässä siitä lähtien, kun hän väitti, että hänen WhatsApp-tilinsä olisi kaapattu. Sittemmin on selvinnyt, että Lintilän WhatsApp-tiliä ei ollut kaapattu.

Hän on kuitenkin viimeiseen asti väittänyt, että hän ei olisi itse lähettänyt WhatsApp-tililtään keskustan sisäiseen ryhmään lähetettyä meemiviestiä. Meemi vuodettiin medialle heti kohun alkupäivinä.

Perjantaina uutisoitiin Lintilän alkoholin­käyttöä koskevista huhuista.

Lue lisää: Saarikko myöntää IS:lle keskustelleensa Lintilän kanssa alko­holin­käyttöön liittyvistä huhuista – viimeksi joulu­kuussa

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarain­ministeri Annika Saarikko kommentoi tuolloin IS:lle, että hän on keskustellut Lintilän kanssa tämän alkoholin­käytöstä kahteen otteeseen, viimeksi joulukuussa.

– Tuon päivän muistan. Se oli politiikan tiukka viikko. Kävin asiasta keskustelun ministeri Lintilän kanssa. Sen jälkeen asiaan ei ole tarvinnut palata. Näitä samoja aiheeseen liittyviä epäilyksiä kerrottiin minullekin, Saarikko sanoi.

Lintilä on itse kiistänyt IS:lle päihtyneenä työskentelyn.

Myös eduskunnan puhemies, Lintilän puoluetoveri Matti Vanhanen kommentoi alkoholihuhuja Ylen Ykkösaamussa lauantaiaamuna.

– Olen Mikan kanssa ollut työtoveri vuodesta 1999 saakka. En ole kertaakaan havainnut, että hänen työntekonsa olisi häiriintynyt, Vanhanen sanoi.

Vanhanen korosti tunteneensa Lintilän noin 25 vuotta ja sanoi kuulleensa alkoholi­huhuista vasta lehdistä.

– Minä en käytä alkoholia, mutta en myöskään moralisoi muiden käyttöä. Tässä on selvästi ajojahdista kyse, hän sanoi.

Lue lisää: Absolutisti Matti Vanhanen kommentoi Ykkösaamussa huhuja Mika Lintilän alkoholin­käytöstä: ”Ajojahti”

Yleisesti keskustassa on pidättäydytty kommentoimasta Lintilää koskevia huhuja.

Keskustan eduskunta­ryhmän varapuheen­johtaja Jouni Ovaska on kuittaillut Twitterissä huhuista.

Hän on nostanut esiin huhun, jonka mukaan epäilyt Lintilän alkoholin­käytöstä ajoittuivat erityisesti korona­neuvottelujen aikaan loppukesällä 2020. Lintilän on väitetty olleen neuvotteluissa päihtyneenä ja hänen kerrotaan käyttäneen karkeaa kieltä erityisesti perhe- ja peruspalvelu­ministeri Krista Kiurua (sd) kohtaan.

– Heti kun sanoo Kiurulle vastaan, niin syytetään juopoksi? Ovaska kuittailee.

Tuolloin hallituksessa valtiovarain­ministerinä toiminut Vanhanen on kommentoinut huhuja sanomalla, että ”oli alkoholia käytetty tai ei, niin siellä jotkut muutkin käyttivät hyvin karkeaa kieltä. Tällainen karkea kielenkäyttö ei varmaankaan ole rikos.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?