Atte Harjanne HAAPALA-TV:ssä: Perus­suomalaiset flirttailee ilmasto­denialismin kanssa

Vihreät on rajannut jo perussuomalaiset hallituskumppaneiden joukosta ulos, mutta kelpaako kepukaan enää vihreille viime kuukausien väännön jälkeen? Ryhmäjohtaja Atte Harjanne (vihr) vastasi HAAPALA-TV:ssä.

2.3. 8:00

Vihreät ja keskusta on ollut koko hallituskauden napit vastakkain, mutta kovaksi riitely äityi varsinkin luonnonsuojelulain valiokuntakäsittelyssä joulukuussa.

– Vihreiden ryhmäpuheenjohtaja Atte Harjanne repi täysin pelihousunsa ja sanoi muun muassa A-Studiossa, että keskusta kahmaisi luottamuspääomaa kerralla laarinpohjaan asti, HAAPALA-TV:N vetäjä, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala muistelee.

– Mielenkiintoista kuulla, miten Harjanne suhtautuisi kepuun, jos jollakin tulisi mieleen yrittää nykyiselle hallituspohjalle jatkoa vaalien jälkeen.

Harjanne oli vuorossa torstaina kello 12 HAAPALA-TV:n eduskuntavaalisarjassa, jossa haastatellaan eduskuntapuolueiden ryhmäpuheenjohtajat.

Perustulo on yksi vihreiden vaalivalteista.

– Mutta mistä siihen rahat?

– Ja täytyy Harjanteelta kysyä sitäkin, tuleeko vihreiden eduskuntaryhmään jatkossa yhtään enempää miehiä. Nyt heitä on kolme kahdestakymmenestä, Harjanteen lisäksi Pekka Haavisto ja Pirkka-Pekka Petelius.

Viime viikolla HAAPALA-TV:n haastateltavana oli perussuomalaisten ryhmäjohtaja Ville Tavio.

Tavion haastattelun voit katsoa alla olevasta linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?