Antti Kaikkonen nimetty taas puolustus­ministeriksi: ”Jahas, skragaa kaulaan vaan”

Hän oli vanhempainvapaalla noin kaksi kuukautta.

28.2. 11:03

Vanhempainvapaalla ollut kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) on nimitetty tänään jälleen puolustusministeriksi.

Nimitys tapahtui presidentin esittelyssä Valtioneuvoston linnassa aamupäivällä.

Puolustusministerin tehtävää hoitaneelle kansanedustaja Mikko Savolalle (kesk) myönnettiin samalla ero tehtävästä.

– Jahas, skragaa kaulaan vaan sitten taas. Valmiina hommiin, Kaikkonen twiittasi.

Kaikkonen oli vanhempainvapaalla noin kahden kuukauden ajan.

Hänen oli vapaan ajaksi erottava ministerin tehtävästä, sillä laki ei tunnista ministereille eikä kansanedustajille perhevapaajaksoja. Savola kiteytti ajatuksiaan seitsemän viikon pätkäpestistään puolustusministeriön sivuilla julkaistussa blogissa.

– Antti teki rohkean päätöksen ottaessaan vaikeana aikana ajan perheelleen ja jäämällä kotiin hoitamaan pientä lastaan. Moni ei tähän olisi kyennyt. Minulle tuo rohkeus antoi mahdollisuuden. Tein hommat niin hyvin kuin osasin. Jokainen toimii vahtivuorollaan omalla tavallaan. Isänmaan asialla, Savola kirjoitti.

Seitsemässä viikossa ehti tapahtua paljon. Ukrainalle valmisteltiin kaksi tukipakettia, joiden yhteisarvo oli yli 560 miljoonaa euroa.

– Se oli seitsemän viikon ja 55 ministeripäiväni aikana yli 10 miljoonaa euroa päivässä. Ukrainan tukeminen on välttämätöntä myös jatkossa. Seuraavaakin tukipakettia on syytä alkaa valmistelemaan ja tehdä sen eteen päätökset aikanaan, Savola sanoo.

Viimeisin paketti sisältää kolmen Leopard -raivauspanssarivaunun lähettämisen Ukrainaan osana eurooppalaista koalitiota. Savola ehti tavata runsaasti kollegoitaan eri kokouksissa. Erityisesti hän nostaa esiin kuusi kasvokkain käytyä tapaamista ruotsalaiskollegansa Pål Jonsonin kanssa.

Savola on luottavainen Suomelta yhä uupuvien kahden Nato-ratifioinnin suhteen.

– Turkin ja Unkarin kollegoita tavattuani uskon vahvasti ratifiointiemme etenevän ennen pitkää. Suomi täyttää Naton jäsenyysehdot kaikilta osin.

Klo 11:25 juttua täydennetty Savolan blogitekstillä ja Kaikkosen twiitillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?