Perustuslaki­valiokunnan puheen­johtaja saamelais­käräjä­laista: Mietinnön valmistumista vaikea ennakoida, aikarajaksi annettu kello 13

Mietinnön on valmistuttava tänään, jotta laki saadaan käsiteltyä ennen vaalitaukoa.

Heikki Vestman (vas.), Johanna Ojala-Niemelä ja Mikael Koillinen (oik.) perustuslakivaliokunnan julkisessa kuulemisessa saamelaiskäräjälaista Helsingissä 25. tammikuuta 2023. Valiokunta kutsui julkiseen kuulemiseen oikeusministeriön, Saamelaiskäräjien, Kolttien kyläkokouksen, Suomen alkuperäisten saamelaisten yhteistyöjärjestö ry:n ja Inarinsaamelaiset ry:n edustajat.

24.2. 8:31

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) sanoo, että on vielä vaikea ennakoida, valmistuuko saamelaiskäräjälain mietintö tänään. Ojala-Niemelä sanoi STT:lle aamulla ennen valiokunnan kokousta, että valiokunnalle on annettu aikarajaksi tänään kello 13 ja sanottu, että lisäaikaa ei anneta.

Ojala-Niemelä ei kerro omaa kantaansa saamelaiskäräjälakiin. Hän sanoo yrittävänsä vain vetää prosessia tasapuolisesti valiokunnan puheenjohtajana.

Mietinnön on valmistuttava tänään, jotta laki saadaan käsiteltyä ennen vaalitaukoa. Vaalitauko alkaa ensi viikon perjantaina, ja silloin hyväksymättä jääneet hankkeet raukeavat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?