IS SEURAA

Niinistö Putinista: Uskon, että hänen oma kohtalonsa on sidottu siihen, mitä sodassa tapahtuu – mikä on vaarallista

Sauli Niinistö, Mikko Savola ja Pekka Haavisto matkustivat keskiviikkona yhdessä Ruotsiin.

22.2. 12:39 | Päivitetty 22.2. 16:40

Presidentti Sauli Niinistö tapaa Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Støren keskiviikkona iltapäivällä Ruotsin pääministerin kesäasunnolla Harpsundissa.

Suora lähetys tiedotustilaisuudesta on katsottavissa tässä artikkelissa klo 16 alkaen. IS seuraa tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä.

Tapaamisen aiheina ovat Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys, kaikkien kolmen maan välinen yhteistyö sekä pohjoismaiden antama tuki Ukrainalle.

Tilaisuuteen osallistuvat myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) ja puolustusministeri Mikko Savola (kesk), Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström ja puolustusministeri Pål Jonson sekä Norjan ulkoministeri Anniken Huitfeldt ja puolustusministeri Bjørn Arild Gram.

Suomen sitoutumista pyrkiä Natoon samantahtisesti Ruotsin kanssa on koeteltu viime aikoina, koska Turkki on vahvistanut viestiään siitä, että Suomi täyttää sen asettamat kriteerit uusille Nato-maille, mutta Ruotsi vielä ei.

Viikonloppuna presidentti Niinistö sanoi Münchenin turvallisuuskonferenssissa, että Suomelle olisi hankala paikka, jos Turkki ratifioisi ensin vain Suomen jäsenhakemuksen, muttei vielä Ruotsin hakemusta.

Niinistö sanoi Münchenissä, ettei Suomi voi vetää hakemustaan pois, jos Turkki ratifioisi vain Suomen hakemuksen.

Seuraavana päivänä Kristersson sanoi Financial Timesille, että Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö vaikeutuisi huomattavasti, jossa vain toinen maista olisi Naton jäsen.

Seurantaa tarkennettu 22.2.2023 kello 19.20: Seurannasta tarkennettu Niinistön vastausta koskien Nato-lain allekirjoitusta, jota Niinistö on valmis lykkäämään vaaleihin asti, jos sille on käytännön syy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?