Mika Lintilä sai lisätietoja WhatsApp-tilinsä käytöstä

Elinkeinoministeri odotti laveampia tietoja sometilinsä käytöstä ja kaipaa it-ammattilaisten apua lisätietojen tulkinnassa.

21.2. 15:18

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) on saanut somejätti Metalta tietoja WhatsApp-tilinsä käytöstä.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Lintilä on vakuuttanut, että hän ei lähettänyt toissa viikolla keskustan sisäiseen Whatsapp-ryhmään meemikuvaa pääministeri Sanna Marinista (sd) ja varapuheenjohtaja Matias Mäkysestä (sd).

Lintilä epäili aluksi, että hänen WhatsApp-tilinsä oli kaapattu, mutta korjasi viime viikolla sanomisiaan. Eduskunnan tietoturvaselvityksen jälkeen Lintilä epäili, että hänen WhatsApp-tiliään oli käyttänyt joku toinen niin sanotusti rinnakkaiskäyttäjänä.

WhatsApp-tiliä voi käyttää puhelimen lisäksi samanaikaisesti tietokoneella, jos puhelimesta on muodostettu yhteys tietokoneeseen QR-koodin avulla.

Nyt Lintilä on siis saanut Whatsappin omistajayhtiöltä Metalta lisävalaistusta tilinsä mahdollisesta rinnakkaiskäytöstä.

Lintilä oli IS:lle vaitonainen Metalta saamistaan tiedoista, koska ei itse osannut tulkita saamiaan lisätietoja.

– Niitä ei ole kukaan minulle vielä avannut, Lintilä totesi IS:lle.

– Käyn ne asiantuntijoiden kanssa läpi. Ne olivat huomattavasti suppeammat (tiedot), mitä olin ajatellut. Käyn ne asiantuntijoiden kanssa läpi, en osaa niitä tulkita, Lintilä jatkoi.

Koska? Tänään, huomenna?

– Katsotaan. Sitten kun on sopiva aika, Lintilä vastasi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?