Riku Nieminen ryöpyttää Riikka Purraa: ”Jos puolueesi politiikasta kertominen lapsille hävettää noin paljon...”

Kansanedustajaksi pyrkivä näyttelijä Riku Nieminen sivaltaa perussuomalaisten puheenjohtajaa Riikka Purraa eri puolueiden arvoihin liittyen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kritisoi Twitterissä perussuomalaisista kirjoitettua juttua. Nieminen ei ymmärrä Purran kritiikkiä.

17.2. 11:00 | Päivitetty 17.2. 12:27

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran Twitterissä jakama päivitys on herättänyt sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua.

Muun muassa kansanedustajaksi vasemmistoliiton ehdokkaana pyrkivä näyttelijä Riku Nieminen ryöpyttää Twitterissä Purraa.

Purra jakoi eilen torstaina HS:n Lasten Uutisten lehdestä kuvan, jossa kerrotaan ilmeisesti puolueista, ainakin perussuomalaisista ja Sdp:stä.

Purra vaikuttaa kritisoivan sitä, että jutussa perussuomalaiset olisi maalattu paheellisiksi ja pääministeri Sanna Marinin (sd) johtama Sdp hyveellisiksi.

– Sanomatalo ylpeänä esittää: Helsingin Sanomien Lasten Uutiset. Alakouluikäisille lapsille, Purra hämmästelee Twitterissä.

Puolueesta kertovassa kohdassa perussuomalaisia luonnehditaan seuraavasti:

”Haluaa vähentää Suomeen muuttavien ulkomaalaisten määrää, tulivatpa he sitten avun tarpeessa tai työn perässä. Toivoo Suomen eroavan Euroopan unionista. Ei ole innostunut tekemään töitä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.”

Ja Sdp:tä seuraavasti:

”Haluaa parantaa esimerkiksi terveydenhuoltoa, koulutusta, työllisyyttä ja mielenterveyspalveluita. Ei halua juurikaan vähentää valtion velkaantumista vaan pikemmin käyttää lisää rahaa siihen, että kansalaiset saisivat parempia palveluita.”

Purran päivitys on jakanut paljon mielipiteitä Twitterissä. Toiset ovat kritisoineet juttua, kun toisten mielestä juttu on hyvä.

Esimerkiksi perussuomalaisten eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Lulu Ranne on puolustanut Purran kritiikkiä.

– Puolueettomaksi ja faktojen kertojaksi julistautunut media ei voi toimia näin, Ranne kirjoittaa Twitterissä.

Purra on saanut puolustusta myös päivityksensä kommenteissa.

Moni on sanonut, että jutussa ei ole tasapuolisuutta. On esimerkiksi puhuttu siitä, ettei Marinin ja Purran linjoja ole määritelty samanhenkisesti.

– Tämä on täydellinen rimanalitus, eräs kommentoija kirjoittaa.

Myös kritiikkiä Purran julkaisu on kerännyt.

Esimerkiksi Nieminen on jakanut Twitterissä Purran päivityksen ja kritisoi tätä.

– Jos johtamasi puolueen politiikasta kertominen lapsille hävettää noin paljon, mitä siitä kannattaisi päätellä, Nieminen kysyy.

Hän kysyy Purralta, millä tavoin perussuomalaisista pitäisi kertoa.

– Millä muulla muotoa puolueesi politiikasta olisi sitten lapsia pitänyt informoida Riikka Purra? Kierrellä?

Kansanedustajaksi pyrkivä Nieminen kohautti viime viikonloppuna Duunitorin haastattelussa sanomalla, että hän toivoisi kansanedustajille lisää palkkaa.

– Jos saisin määritellä sen itse, ilman että se vaikuttaisi kenenkään muun varoihin, niin kyllä minä laittaisin nollan perään kansanedustajan kuukausiliksaan, Nieminen sanoi.

Nyt ensimmäisen kauden kansanedustaja tienaa 6 614 euroa kuukaudessa.

Nieminen perusteli palkankorotustoiveitaan kansanedustajan työn vastuullisuudella, kuluttavuudella ja stressaavuudella.

– Mitä olen katsonut, niin ei siitä putkesta hirveän hyvinvoivana tulla ulos. Se on todella kuluttava, vastuullinen ja stressaava ammatti. Ei ole päivää, ettei sinua, ajatuksiasi tai mielipidettäsi kyseenalaistettaisi, Nieminen sanoi.

Hän sanoi tiedostavansa, ettei ajatus kansanedustajan palkankorotuksesta ole kovin realistinen.

Artikkelia päivitetty 17.2.2023 kello 12.21. Lisätty muun muassa Lulu Ranteen twiitti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?