Keskustalähde kertoo: Näin Lintilä käyttäytyy WhatsAppissa

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan hänen WhatsApp-tiliään ei ollut kaapattu, mutta hän ei myöskään ollut itse lähettänyt ryhmään pahamaineista meemiviestiä. Lintilä sanoi, että ennen kohua hän olisi kirjoittanut ryhmään viimeksi lokakuussa.

16.2. 15:13

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) rikkoi torstaina hiljaisuuden WhatsApp-kohuun liittyen ja myönsi, että hänen WhatsApp-tiliään ei ollut kaapattu. Hän kuitenkin sanoi, että ei ollut itse lähettänyt pahamaineista meemiviestiä.

– Tarkistin, ja olen viimeksi lokakuussa vastannut ryhmässä johonkin kysymykseen, Lintilä perusteli tiedotustilaisuudessa WhatsAppin käyttöään ennen kohuviestiä.

Viime viikon torstaina alkuillasta keskustan sisäisessä WhatsApp-ryhmässä hämmästyttiin, kun keskusteluryhmään tuli Lintilän numerosta meemiviesti, jossa pilailtiin pääministeri Sanna Marinin (sd) ja Sdp:n varapuheenjohtajan Matias Mäkysen kustannuksella.

IS:n tietojen mukaan torstaina moni keskustan sisäiseen ryhmään kuulunut oli ihmeissään viestistä, sillä vastaavien viestien lähettäminen ei ole ollut Lintilän tapaista.

Ilmeisesti ryhmä myös poistettiin samana iltana.

Eräs keskustalähde kertoo nyt IS:lle, että Lintilän meemiviesti oli yllättävä, sillä tämä ei yleensä ole WhatsAppissa aktiivinen.

– Aika vähän Lintilä WhatsAppia käyttää, siis tosi vähän. Hänen avustajansa lähinnä lähettävät enemmän teknisiä viestejä, keskustalähde sanoo IS:lle.

Lähteen mukaan Lintilä siis kirjoittaa WhatsAppissa viestejä vain harvoin.

– Vitsejä ei ole yleensä tullut, lähde sanoo.

Lähde ei myöskään muista, että Lintilä olisi ainakaan kuluneen hallituskauden aikana lähettänyt keskustan sisäiseen ryhmään meemejä.

Lintilä puolestaan kertoi eduskunnan valtiosalissa pitämässään tiedotustilaisuudessa aiemmin torstaina, että hän pitää meemeistä, jos ne ovat hyviä. Kyseinen meemiviesti oli kuitenkin Lintilän mukaan hauskuuden ”rajamailla”.

Ministeri myönsi, että hän oli saanut kyseisen meemin puhelimeensa noin viikkoa aiemmin.

VALTIOVARAINMINISTERI, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoi aiemmin IS:lle, että Lintilä on tehnyt arviointivirheen puhelinjupakassa.

Lue lisää: Keskustan Saarikko Lintilä-kohusta: ”Mies, joka voi tuollaisen meemin lähettää”

Saarikon mukaan Lintilän ei olisi pitänyt spekuloida asiaa niin voimakkain sanankääntein.

– Viittaan hänen puheenvuoroihinsa tietoturvasta tai kaappauksesta. Sitä ei minusta olisi pitänyt tehdä ja tämän arvion olen hänelle kertonut, Saarikko sanoi IS:lle.

Lintilä voi Saarikon mukaan jatkaa tehtävässään elinkeinoministerinä.

– On tietenkin harmillista, ettei eduskunnan tietoturvan tekemä selvityskään anna aukotonta ja selvää vastausta, mitä tässä Whatsapp-viestin yhteydessä on todella tapahtunut. Tässä asiassa minulla ei ole syytä epäillä sitä, että hän olisi minulle valehdellut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?