Ruotsin ulko­asiain­valio­kunnan puheen­johtaja uskoo Suomen menevän Natoon ennen Ruotsia

Ruotsin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Aron Emilsson tapasi Suomen ulkoasiainvaliokunnan jäseniä tiistaina

Ruotsidemokraattien Aron Emilsson (vas) arvioi Suomen pääsevän Natoon ennen Ruotsia.

15.2. 15:38

Ruotsin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Aron Emilsson ruotsidemokraateista arvioi Svenska Dagbladetille, että on todennäköistä, että Suomi menee Natoon ennen Ruotsia.

– Se ei ole epätodennäköistä. En usko, että sitä voi enää sulkea pois, hän sanoi lehdelle keskiviikkona.

Lisäksi Emilssonilta kysyttiin, onko se hänen mielestään petos, jos Suomi päättäisi liittyä Natoon ennen Ruotsia.

– Ei, en näe sitä petoksena. Se olisi valitettavaa, mutta ei pettämistä, hän vastasi.

Emilsson tapasi Suomen ulkoasiainvaliokunnan jäseniä tiistaina. Emilsson sanoi lehdelle uskovansa, että lähiviikkoina nähdään, millaisiin suuntiin molempien maiden Nato-hakemukset etenevät.

Ruotsin hallitusta kritisoitiin keskiviikkona kovin sanoin Nato-asian hoidosta. Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan Morgan Johanssonin mukaan Ruotsin hallitus on epäonnistunut pitämään Ruotsin ja Suomen yhdessä historiallisen tärkeässä turvallisuuspoliittisessa prosessissa.

Myös maan entinen ulkoministeri Margot Wallström sosiaalidemokraattisesta puolueesta sanoi Dagens Nyheterille, että koko Nato-prosessi on huonosti hoidettu Turkin suhteen ja maalle on annettu liikaa valtaa ohjata asioita.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ilmoitti tiistaina, että pääkysymys Suomen ja Ruotsin Nato-prosessissa ei ole se, tehdäänkö ratifioinnit yhtä aikaa, vaan se, että ne tehdään mahdollisimman pian.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?