Niinistö ja Marin pokkaavat yhdessä Suomelle arvostetun palkinnon Nato-päätöksestä

Suomi ja Ruotsi saavat Münchenissä palkinnon ripeästä päätöksestään hakea Nato-jäsenyyttä.

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin kertoivat 15. toukokuuta yhteisessä lehdistötilaisuudessa Suomen hakevan Nato-jäsenyyttä.

15.2. 12:34

Münchenin turvallisuuskokous kerää perinteiseen tapaan viikonloppuna yhteen maailman johtajat. Suomelle tarjolla on tällä kertaa erityistä näkyvyyttä. Suomi ja Ruotsi saavat Nato-ratkaisustaan Ewald von Kleist -palkinnon.

Palkintoa on jaettu vuodesta 2009 asti turvallisuuspolitiikassa ansioituneille tahoille. Suomi ja Ruotsi saavat palkinnon historiallisesta päätöksestään hakea Nato-jäsenyyttä Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan seurauksena.

Suomesta palkinnon ottavat vastaan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin.

– Heistä molemmat ovat olleet avainhenkilöitä Suomessa käydyssä keskustelussa liittyen Nato-jäsenyyden hakemiseen, turvallisuuskokous perustelee päätöstä.

Ruotsista palkinnon vastaanottavat Nato-prosessin aloittanut ex-pääministeri Magdalena Andersson ja prosessia nyt eteenpäin vievä istuva pääministeri Ulf Kristersson.

Tilaisuudessa alustuspuheenvuoron pitää Tanskan pääministeri Mette Fredriksen. Palkinnon on aiemmin saanut muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Saksan ex-liittokansleri Angela Merkel.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?