Lintilä vaitonainen viesti­jupakasta: ”Puhelin on tutkimuksissa”

Elinkeinoministeri ei halunnut kommentoida hämmennystä herättäneitä seikkoja.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) saapui vaitonaisena eduskuntaan tiistaina. Kuvassa myös Lintilän avustaja, joka ilmoitti toimittajille, ettei asiaa kommentoida nyt enempää.

14.2. 15:43

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ei halunnut kommentoida tiistaina eduskunnassa viestijupakkaa, joka on vellonut perjantaista asti.

– Puhelin on tutkimuksissa, Lintilä tyytyi toteamaan eduskuntaan saapuessaan.

Tämän jälkeen Lintilän avustaja ilmoitti, ettei asiasta anneta lisää kommentteja.

Lintilältä kysyttiin vielä, onko hän ollut poliisiin yhteydessä.

– Odottakaa se puhelimen tutkinta ensin, Lintilä sanoi ja käveli kohti istuntosalia.

Lintilä väitti joutuneensa hakkeroinnin uhriksi sen jälkeen, kun hänen eduskuntakännykästään lähti keskustan sisäiseen viestiryhmään meemiviesti, jossa pilailtiin pääministeri Sanna Marinin (sd) ja Sdp:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen kustannuksella.

Maanantaina paljastui, että Lintilä käytti WhatsApp-tiliään vain alle kolme tuntia sen jälkeen kun tili oli väitetysti kaapattu.

Lintilä ei kommentoinut tiistaina sitä, miten oli mahdollista, että hän pystyi käyttämään tiliään vain tunteja väitetyn kaappauksen jälkeen.

Poliittisesti huomio on kääntynyt siihen, onko Lintilä puhunut totta viestijupakan yhteydessä. Asia puhutti tiistaina eduskunnassa eri puolueiden edustajia.

Viestikohuun liittyvän puhelimen tekninen tutkinta valmistuu torstaina.

Eduskunnan tietohallintopäällikkö Ari Apilon mukaan tutkintaan liittyvä analyysi on itsessään salassa pidettävää tietoa.

– Riippuu tietysti siitä, että onko eduskunnalla jotakin tiedotustarvetta lopputuloksesta. Jos eduskuntaan ei kohdistu tutkimuksen perusteella tietoturvauhkaa tai -poikkeamaa, niin tarvetta jatkotoimiin ei ole. Kaikki vaihtoehdot ovat kuitenkin avoinna, Apilo kommentoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?