Perustuslaki­valio­kunnassa tänään harvinainen tilanne – kansan­edustajakin hämmästyi: ”Historiallista”

Perustuslakivaliokunta hyväksyi tänään kansanedustaja Anna Kontulan (vas) mukaan 100. lausuntonsa.

Kontulan jakama kuva on otettu perustuslakivaliokunnan huoneessa.

14.2. 13:40

Perustuslakivaliokunta on hyväksynyt tänään valtiopäivien 100. lausuntonsa.

Asiasta kertoo Twitter-tilillään vasemmistoliiton kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan jäsen Anna Kontula.

– Perustuslakivaliokunta hyväksyi tänään valtiopäivien 100. lausuntonsa ja riehaantui sen kunniaksi ottamaan valokuvan, Kontula kirjoittaa.

– Tapaus on historiallinen, tarkistamattomien tietojen mukaan mikään valiokunta ei koskaan ennen ole päässyt lausunnoissa kolminumeroisiin järjestyslukuihin, Kontula jatkaa.

Kontulan jakama kuva on otettu perustuslakivaliokunnan huoneessa. Pitkän puisen pöydän ääressä istuu perustuslakivaliokunnan jäseniä.

Kuvassa ovat ainakin Hannu Hoskonen (kesk), Mats Löfström (rkp), Heikki Vestman (kok), Jari Kinnunen (kok), Wille Rydman, Olli Immonen (ps), Jukka Gustafsson (sd), Anna Kontula (vas), Maria Guzenina (sd), Tuula Väätäinen (sd), Bella Forsgren (vihr), Mikko Kinnunen (kesk) ja Hilkka Kemppi (kesk).

Valiokuntien tiloihin ei päästetä valiokuntien ulkopuolisia jäseniä, eikä valiokunnan sisäisistä asioista ole yleensä tapana kuiskia julkisuuteen, joten kuva on tässäkin mielessä harvinainen.

Kontulan esiin nostama 100. lausunto on hallituksen esitys eduskunnalle vammaispalvelulaiksi ja siihen liittyviksi laeiksi (PeVL 100/2022 vp).

Perustuslakivaliokunnan lausuntomäärää lähimmäs pääsee talousvaliokunta. Se on tähän mennessä hyväksynyt vuotuisella työjaksollaan 72 lausuntoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?