Sanna Marin kommentoi Mika Lintilän Whatsapp-kohua

”Varmasti asia selviää jatkoselvityksessä.”

Sanna Marin lehdistötilaisuudessa helmikuussa 2022.

12.2. 14:31

Pääministeri Sanna Marin (sd) kommentoi sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnilla elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) Whatsapp-viestistä alkanutta kohua.

– Ehkäpä tuollainen on aika tavanomaista. Erilaisissa ryhmissä erilaisia meemejä lähetellään, Marin vastasi asiasta kysyville toimittajille.

Marin sanoi lähettävänsä itsekin meemejä tuttavilleen. Hän ei vaikuttanut olevan tapauksesta kovinkaan pahoillaan, eikä kertomansa mukaan ole keskustellut siitä vielä Lintilän kanssa.

– Varmasti asia selviää jatkoselvityksessä.

Lintilän Whatsappista keskustalaisten sisäiseen ryhmään torstai-iltana lähetetyssä kuvaviestissä pilkattiin sekä Marinia että kansanedustaja Matias Mäkystä (sd). Lintilä on väittänyt, että hänen käyttäjänsä kaapattiin. Hän huomautti vierailleensa hiljattain Afrikassa.

Ilta-Sanomien lauantaina haastattelema tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvinen piti Lintilän selitystä epäuskottavana. Lintilä kuitenkin kiisti Keskipohjanmaa-lehden haastattelussa lähettäneensä viestiä itse.

– Tiedän, että en ole itse lähettänyt, koska olen ollut siihen aikaan kiinni. Paljon vähemmällähän minä olisin päässyt, jos olisin sanonut, että "joo, olen vahingossa lähettänyt", mutta silloin olisi jäänyt tarkistamatta tietoturvapuoli, joka on tässä aika tärkeä. Puhelin on tällä hetkellä tutkinnassa ja katsotaan, mitä sieltä löytyy.

EDUSKUNNAN tietohallintopäällikkö Ari Apilo sanoi Ilta-Sanomille torstaina, että Lintilän pyynnöstä hänen puhelimensa on teknisessä seurannassa. Pääministeri Marinin mukaan hänellä ei ole tietoa, että kenenkään muun Whatsapp-tilille olisi murtauduttu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?