Keskustan Markus Lohi ryöpyttää Sdp:tä talous­politiikasta – ”Paistaa kateus ja kauna”

Keskustan varapuheenjohtajan Markus Lohen mielestä pääministeripuolue Sdp:n talouspolitiikka on kuin kumpujen yöstä.

Keskustan Markus Lohen mukaan Sdp:n mainostamassa kasvupolitiikassa horisontti on liian kaukana.

11.2. 11:11

Keskustan varapuheenjohtajan, kansanedustaja Markus Lohen mukaan Suomen talouden tilanne on vakava ja näkymät epävarmat.

Lohi hämmästelee, miten pääministeripuolue Sdp:n talouspolitiikka tässä tilanteessa on kuin kumpujen yöstä.

– Kaikki kivet pitäisi nyt kääntää talouden kasvun aikaansaamiseksi. Yritykset ovat kasvun ja työpaikkojen luomisessa keskeisimpiä. Sdp:n linjasta sen sijaan paistaa kateus ja kauna yrityksiä ja yrittäjiä kohtaan, Lohi lataa tiedotteessaan.

Hänen mielestään ehdotukset työllistämisverojen ja yrittäjien verotuksen kiristämisestä sekä yritysten maalaaminen veronkiertäjiksi ovat vastuutonta puhetta pääministeripuolueelta.

Lohen mukaan vahvoihin taseisiin kannustanut osinkoverotus on ollut työllisyyttä ylläpitävää, kun yritykset ovat kestäneet paremmin kriisejä.

– Nyt ei pidä viedä kannusteita työllistämiseltä. Sdp:n olisi syytä haudata esityksensä, jotka lannistavat eivätkä kannustaa työllistämään ja kasvattamaan yrityksiä.

Lohen mukaan Sdp:n mainostamassa kasvupolitiikassa horisontti on liian kaukana. Sdp:n esitykset tki-panostuksista ja peruskoulun uudistamisesta vahvistaisivat kasvua vasta vuosien kuluttua.

Lohen mukaan tulevalla vaalikaudella tarvitaan sekä lyhyen että pitkän aikavälin kasvua vahvistavia toimenpiteitä.

– Toivoisin, että pääministeripuolueelta tulisi vielä ennen vaaleja sellaisia ehdotuksia, jotka vahvistavat kasvua tai työllisyyttä lähivuosina. Sdp:n haluttomuus ansiosidonnaisen työttömyysturvan uudistamiseen kannustavaksi tai työmarkkinasääntelyn joustavuuden lisäämiseen johtaa kasvuvajeen kasvamiseen, kun avoimet työpaikat eivät täyty tai yritysten työllistämiskyky kärsii.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?