Marinin ja Zelenskyin yhteis­kuva leviää somessa

Selfieiden ahkerana räpsijänä tunnettu Marin tapasi Zelenskyin Brysselissä.

Marin ja Zelenskyi ottivat selfien yhdessä Brysselissä.

11.2. 9:43

Pääministeri Sanna Marinin (sd) ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin yhteinen selfie herättää huomiota Twitterissä. Kuvan julkaisi lauantaina Visegrád-maiden eli Puolan, Slovakian, Tshekin ja Unkarin alueiden verkkomedia Visegrád 24 omalla Twitter-tilillään.

Otos on kerännyt monia kommentteja.

– Jos tämä on maailman uusien johtoryhmien taso, meillä ei ole mitään hätää, kommentoi eräs.

– Euroopan kaunis ja valoisa tulevaisuus, kirjoittaa toinen.

Eräs kommentoija pohtii tekstissään, oliko Marinin puolelta asiallista lähestyä Zelenskyä selfien pyytämiseksi ja sen jälkeen poistua paikalta.

Marin tapasi Zelenskyin torstaiaamupäivänä alkaneessa EU:n jäsenmaiden poliittisten johtajien maratonkokouksessa Brysselissä. Lähestulkoon yhtä soittoa jatkunut kokous päättyi perjantaina aamuyöllä.

Pääministeri kertoi Instagram-tilillään perjantaina julkaisemassaan kuvapäivityksessä pyytäneensä yhteiskuvaa Zelenskyin kanssa.

– Minulta pyydetään usein yhteiskuvia ja eilen minulla oli vuorostani ilo pyytää yhteiskuvaa todellisen eurooppalaisen johtajan ja sankarin Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa, Marin kirjoitti.

Zelenskyin saapumista huippukokoukseen sodan aikana pidettiin poikkeuksellisena eleenä. Presidentti tervehti edustajia kokouksessa joko kättelemällä tai halaamalla. Marinia hän halasi reippaasti ja kaksikko vaihtoi poskisuudelmat.

Marin kertoi kokouksen jälkeen tiedotusvälineille keskustelleensa pienryhmässä Zelenskyin kanssa Ukrainalle annettavasta aseellisesta tuesta ja maan tulevaisuudennäkymistä EU:ssa. Marin sanoi kertoneensa Zelenskyille, että Suomi on valmis auttamaan Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen.

Marinin mukaan Suomi tukee ajatusta siitä, että Ukrainaa autetaan lisäämällä eurooppalaista puolustusmateriaalituotantoa. Keskustelunaiheeksi nousivat myös Zelenskyin havittelemat hävittäjät.

– Me tiedämme esimerkiksi ilmapuolustuksen, ilmatorjunnan (tarpeen). Ja hävittäjien osalta keskustelua tullaan käymään, Marin sanoi.

Juttua päivitetty 11.2. klo 14.38. Lisätty kolmas Twitteristä poimittu kommentti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?