Hallitus sai edus­kunnan luottamuksen

Eduskunta äänesti perjantaina hallituksen luottamuksesta velkaantumista koskevassa äänestyksessä.

Hallitus sai luottamuksen äänin 85–72.

10.2. 13:30

Hallitus sai perjantaina eduskunnan luottamuksen äänin 85–72. Tyhjiä oli 0. Äänestyksestä oli poissa 42 edustajaa.

– Eduskunta on päättänyt, että valtioneuvosto nauttii eduskunnan luottamusta. Asia on loppuun käsitelty, puhemies Matti Vanhanen (kesk) sanoi äänestyksen jälkeen.

Välikysymyksen velkaantumisesta tekivät kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt. Perussuomalaiset teki aiheesta oman epäluottamuslauseensa. Puolueet arvostelivat välikysymyksessä hallituksen velanottoa.

Vaihtoehdoista perussuomalaisten epäluottamuslause voitti äänestyksen, jonka jälkeen eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta. Hallitus sai luottamuksen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kommentoi IS:lle aiemmin, että perussuomalaisille ei kelvannut välikysymys, koska kokoomuksen välikysymyksessä esitetään työperäisen maahanmuuton selkeää lisäämistä ja työttömyysloukkuihin puuttumista.

Lue lisää: Perussuomalaiset ei lähtenyt kokoomuksen väli­kysymykseen, jätti oman epä­luottamuslauseen – näin Mykkänen kommentoi

– Meidän mielestämme on epärehellistä puhua velkakierteen katkaisusta ilman työperäistä maahanmuuttoa. Perussuomalaiset ei halunnut allekirjoittaa myöskään sitä, että työttömyysturvan loukkuja tulee poistaa. Yksi keino on siinä ansiosidonnaisen porrastaminen, Mykkänen sanoi.

Perussuomalaiset kertoi tekevänsä oman epäluottamuslauseen velkaantumisesta ja kritisoi kokoomuksen EU-, ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikkaa.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) antoi hallituksen vastauksen välikysymykseen keskiviikkona.

Vastauksessaan Saarikko muun muassa onnitteli kokoomusta siitä, että ”se on onnistunut rakentamaan mielikuvan siitä, että kokoomuksen johdolla kaikki olisi ollut toisin.”

– Näin ei ole ollut, näin ei olisi ollut, Saarikko sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?