Kenelle ääni? Etsi itsellesi ehdokas Ilta-Sanomien vaalikoneesta

Eduskuntavaaliehdokkaat kertovat Ilta-Sanomien vaalikoneessa, miten he ratkaisisivat ajankohtaiset ongelmat ja kysymykset. Katso koneesta, kuka olisi sopivin ehdokas juuri sinulle.

15.2. 2:00

Pitääkö Suomeen sijoittaa Naton tukikohta, kun Suomesta tulee Naton jäsen? Tuleeko seuraavan hallituksen laskea polttoaineiden verotusta? Ovatko maahanmuuttajat hyvä ratkaisu työvoimapulaan muun muassa hoitoalalla?

Muun muassa näihin aiheisiin eduskuntavaalien ehdokkaat ovat päässeet vastaamaan Ilta-Sanomien vaalikoneessa. Vastaamalla koneen väittämiin näet, ketkä ehdokkaat ja mitkä puolueet vastaavat omia mielipiteitäsi parhaiten. Kaikki ehdokkaat eivät ole vielä vastanneet kysymyksiin.

Etsi itsellesi sopiva ehdokas IS:n vaalikoneesta!

Kysymyksiä on koneessa yhteensä 30. Ne on jaettu seitsemään teemaan: turvallisuuspolitiikka, rahat, energiakriisi, ilmasto ja liikenne, terveys ja koulutus, rikollisuus ja muut kysymykset. Voit myös suodattaa kysymyksiä ja vastata vain sinua kiinnostaviin teemoihin.

Kun olet vastannut vaalikoneeseen, saat eteesi tulossivun, jolta näet näppärästi ja nopeasti sinulle suositellut ehdokkaat ja puolueet.

Voit syventyä tuloksiin myös tarkemmin. Vaalikone suosittaa oletuksena viittä ehdokasta, joiden vastaukset ovat lähimpänä käyttäjää. Vertailusivulta näet, miten samanmielisiä ehdokkaat ovat kanssasi kysymysteemoittain. Vertailusta voi poistaa ja sinne voi lisätä ehdokkaita.

Voit käydä ehdokkaiden vastaukset läpi kysymys kysymykseltä. Pääset tutustumaan myös perusteluihin, joita ehdokkaat ovat vastauksiinsa kirjoittaneet.

Vaalikoneessa on myös aiempaa paremmat mahdollisuudet vertailla puolueita. Puoluevertailu toimii samalla tavalla kuin ehdokkaiden vertailu. Puolueiden vastaukset lasketaan sen kaikista vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista koko Suomesta.

Eduskuntavaalien tärkeät päivät

Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta. Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 22.-28. maaliskuuta ja ulkomailla 22.-25. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?