Marin poistui välikysymys­keskustelusta – näin poissaoloa perustellaan

Marin antoi Helsingin Sanomille haastattelun kesken välikysymyskeskustelun ja palasi saliin haastattelun jälkeen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kiinnitti huomiota pääministerin poistumiseen.

9.2. 14:42

Pääministeri Sanna Marinin (sd) poistuminen välikysymys­keskustelusta herätti huomiota keskiviikkona.

Marinin ja muiden ministereiden poistuttua istuntosalista opposition myllytykseen jäi vastaamaan vain valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk).

– Surullista on se, että pääministeri lähti pois. Te olette vastaamassa vasemmistohallituksen velkapolitiikasta. Missä on pääministeri? Tässä aliarvioidaan suomalaisia, aliarvioidaan eduskuntaa, että tähän keskusteluun ei osallistuta, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvosteli.

Toisen oppositiopuolueen perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ihmetteli, että ”pääministeripuolue ei vaivaudu edes sinne aitioon tukemaan valtiovarainministeriä”.

Pääministerin esikunnasta kerrotaan, että Marin kävi antamassa lehtihaastattelun kesken välikysymyskeskustelun.

– Pääministeri poistui salista väliaikaisesti käydäkseen Helsingin Sanomien puheenjohtajahaastattelussa sekä kuvauksessa ja palasi sen jälkeen saliin. Pääministeri osallistui välikysymyskeskusteluun klo 14–14.55 ja klo 15.40–16.20. Hän oli poissa salista haastattelun vuoksi noin 45 minuuttia, esikunnasta kommentoidaan.

Esikunnan mukaan tiistaille suunniteltuja menoja jouduttiin siirtämään keskiviikolle, koska Marin oli tiistaina poissa työtehtävistä vatsataudin takia.

Menojen siirtäminen loppuviikkoon ei ollut esikunnan mukaan mahdollista EU-huippukokouksen johdosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?