Kokoomuksen Marttinen syyttää Sdp:n Mäkystä muunnellun totuuden puhumisesta

Kokoomuksen Matias Marttisen mukaan Sdp voi torjua kokoomuksen talousohjelman, mutta Sdp:n pitäisi esittää uskottava vaihtoehto tilalle.

Kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen (oikealla) toivoo, että Sdp:n kansaedustaja Matias Mäkynen pysyttelisi faktoissa.

7.2. 18:58

Kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen syyttää Sdp:n varapuheen­johtajaa, kansan­edustaja Matias Mäkystä muunnellun totuuden puhumisesta.

Mäkynen väitti tiedotteessaan, että kokoomuksen kasvun kaava tarkoittaisi indeksi­jäädytyksiä eläkkeisiin ja heikennyksiä opintotukeen. Kokoomuksen talous­poliittisen ohjelman valmistelua johtaneen Marttisen mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

– Kokoomus ei ole esittänyt indeksi­jäädytyksiä eläkkeisiin tai heikennyksiä opintotukeen. Kritisoida saa ja pitää, jotta puolueiden väliset erot tulevat esiin vaalien alla. Tällaisina aikoina toivoisin kuitenkin faktoissa pysymistä, Marttinen sanoo tiedotteessa.

Lue lisää: Sdp:n Mäkynen lyttää kykypuolueen vaaliohjelman: ”Ei kasvua luoda kurjistamalla ja ostovoimaa heikentämällä”

Sdp:n Mäkynen väittää kokoomuksen rakentavan hyvinvointia vain hyväosaisille.

– Vasemmistossa on ennen ajateltu, että vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä. Jos annamme velkakierteen riistäytyä käsistä, murenee pohja nimenomaan yhteiskunnan kaikista heikoimmassa asemassa olevien palveluilta, Marttinen sanoo.

Sdp:n Mäkysen mukaan ”ylimitoitetut leikkaukset” johtavat työttömyyden nousuun, kasvun tyrehtymiseen ja sitä kautta valtion velkaantumisen lisääntymiseen.

Marttinen vastaa, että kokoomus nojaa talous­politiikassaan valtiovarain­ministeriön arvioon julkisen talouden tasapainotus­tarpeesta. Valtiovarain­ministeriön mukaan julkista taloutta on tasa­painotettava kuudella miljardilla eurolla tulevalla vaalikaudella, kuten kokoomuskin esittää.

– Sdp voi torjua kokoomuksen talous­ohjelman, mutta odottaisin heiltä uskottavaa vaihtoehtoa tilalle. Pelkän talouskasvun toivomisen varaan seuraavan vaalikauden talous­politiikkaa ei voi rakentaa, Marttinen sanoo.

Hänen mukaansa kasvun vauhdittamisen lisäksi tarvitaan työllisyys­asteen nostamista muun muassa kannustin­loukkuja purkamalla ja julkisten menojen asettamista tärkeys­järjestykseen.

– Tavoitteiden lisäksi tarvitaan keinoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?