Suomi lähettää miljoonan euron arvosta hätäapua Turkille ja Syyrialle

Ulkoministeriön mukaan apu toimitetaan Turkin ja Syyrian maanjäristysalueille Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton kautta.

7.2. 15:06

Suomi lähettää miljoonan euron arvosta humanitaarista apua Turkkiin ja Syyriaan, tiedottaa ulkoministeriö.

Suomen avun toimittaa perille Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälinen liitto IFRC, joka on julkistanut 70,6 miljoonan euron suuruisen hätäapuvetoomuksen maanjäristyksissä kärsineiden auttamiseksi Turkissa ja Syyriassa.

IFRC tarjoaa keräämällään tuella muun muassa ruokaa, suojaa ja lääkinnällistä sekä traumatukea kotinsa menettäneille molemmissa maissa.

Lisäksi ulkoministeriö tukee vuosittain Suomen Punaista Ristiä niin, että sillä on valmius vastata katastrofialueita koskeviin pyyntöihin nopeasti.

Humanitaarisen avun lisäksi Suomi lähettää EU:n pelastuspalvelun kautta Turkin pyytämää asiantuntija-apua pelastustöiden ja avustustehtävien tueksi.

Eilen alkaneiden maanjäristysten seurauksena Turkissa ja Syyriassa on tähän mennessä kuollut yli 5 000 ihmistä ja loukkaantunut yli 20 000 ihmistä.

Lue lisää: Pekka Haavisto Turkin ja Syyrian tilanteesta: ”Nyt on kyse tunneista”

Lue lisää: Ulkoministeriö IS:lle: Suomi valmistelee apua Turkille

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) kommentoi Turkin ja Syyrian tilannetta tiistaiaamuna Hanasaaressa järjestetyssä Hanalys-seminaarissa.

– Ensimmäinen tilanne on nyt se, että vielä elossa olevat raunioihin joutuneet saadaan pelastettua. Nyt lasketaan tunteja. Sitten tulee valtava jälleenrakennusoperaatio. Kuulimme Turkista tiedon, että noin 300 000 ihmistä jouduttaisiin siirtämään asuinalueiltaan. Turkkiin tulee siis maan sisäistä pakolaisuutta, Haavisto sanoi.

Hän lähetti syvimmät osanottonsa Turkille ja Syyrialle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?