Niinistö: On olemassa merkkejä Venäjän suurhyökkäyksestä

Kanadan kenraalikuvernööri Mary Simon ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastasivat median kysymyksiin tiistaina.

7.2. 11:15 | Päivitetty 7.2. 13:46

Kanadan kenraalikuvernööri Mary Simonin valtiovierailu jatkuu tänään Suomessa, kun presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio vastaanottavat kenraalikuvernööri Simonin valtiovierailuun kuuluvin seremonioin Presidentinlinnassa.

Presidentin ja kenraalikuvernöörin keskusteluissa ovat esillä Suomen ja Kanadan kahdenväliset suhteet, turvallisuuskysymykset, ilmastonmuutos sekä arktinen yhteistyö.

Päivä päättyy presidentti Niinistön ja tohtori Haukion isännöimällä juhlapäivällisellä Presidentinlinnassa. Illalla ohjelmassa on myös juhlaillallinen.

Niinistö ja Simon pitävät lehdistötilaisuuden puoliltapäivin tiistaina.

Kanadan kenraalikuvernööri Mary Simon tapasi tasavallan presidentti Sauli Niinistön tiistaina aamupäivällä.

Kenraalikuvernööri Simon tapaa vierailullaan myös eduskunnan varapuhemiehen Antti Rinteen. Hänen oli tarkoitus tavata myös pääministeri Sanna Marin, mutta tämä ilmoitti tiistaiaamuna sairastuneensa vatsatautiin ja joutuvansa perumaan päivän työtehtävät.

Kenraalikuvernöörin ohjelmassa on myös seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla, vierailu Yrityskylä Helsinki-Vantaassa ja tapaaminen saamelaisnuorten kanssa.

Kanadan kenraalikuvernööri on Kansanyhteisön monarkin eli Britannian kuningas Charlesin edustaja Kanadassa. Kenraalikuvernööri on teoriassa oikeutettu käyttämään esimerkiksi lainsäädännöllistä valta-asemaa kuninkaan nimissä, mutta käytännössä kenraalikuvernööri toimii vain edustuksellisena valtionjohtajana, joka tekee esimerkiksi valtionvierailuja.

Artikkelia muokattu 7.2. kello 11.51. Lisätty tieto Marinin sairastumisesta ja tapaamisen peruuntumisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?