Ulkoministerit Haavisto ja Billström tapasivat – Haavisto muistutti Nato-prosessin suuresta kysymys­merkistä: ”Turkin vaalit ovat tärkeät”

Ulkoministerit Pekka Haavisto ja Tobias Billström isännöivät tiistaina Espoon Hanasaaressa Hanalys-seminaaria, jossa aiheena on muun muassa Suomen ja Ruotsin tuleva Nato-jäsenyys.

7.2. 9:40 | Päivitetty 7.2. 11:27

Suomen ja Ruotsin ulkoministerit Pekka Haavisto (vihr) ja Tobias Billström isännöivät tänään tiistaina Espoon Hanasaaressa ulkopoliittista Hanalys-seminaaria.

Asialistalla ovat Suomen ja Ruotsin tuleva Nato-jäsenyys, eurooppalainen yhteistyö ja Ruotsin EU-puheenjohtajuus. Ruotsi toimii Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajana kevään 2023.

Lehdistötilaisuus järjestettiin noin kello 10.50, ja tallenne tilaisuudesta julkaistaan myöhemmin. Hetki hetkeltä -seuranta löytyy artikkelin lopusta.

Tilaisuuteen kohdistuu erityistä mielenkiintoa Suomen ja Ruotsin Nato-solmun takia.

Viikonloppuna kerrottiin, että Turkki saattaisi hyväksyä Suomen Nato-hakemuksen maaliskuussa ennen maan parlamentin vaalitaukoa. Uutistoimisto Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan Turkissa katsotaan, että Suomi olisi täyttämässä Turkin turvallisuusvaatimukset, toisin kuin Ruotsi.

Pääministeri Sanna Marin (sd) ja Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson painottivat Tukholmassa torstaina, että maat menevät Natoon yhtä matkaa.

Marin kuitenkin sanoi, että Turkki ja Unkari voivat ratifioida Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset erikseen.

Lisäksi Turkkia ja Syyriaa ovat ravistelleet tuhoisat maanjäristykset. Ulkoministeriö vahvisti IS:lle eilen maanantaina, että Suomi valmistelee humanitaarisen ja materiaalisen avun lähettämistä Turkille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?