SDP:n Matias Mäkynen jäi kiinni valehtelusta Seiskan videolla – näin hän kommentoi asiaa

Kansanedustaja Mäkynen kertoo Seiskan videolla, ettei ole toiminut sopimattomasti tai harkitsemattomasti.

Matias Mäkynen on profiloitunut puolueensa talousosaajaksi.

3.2. 18:38

Pääministeripuolue Sdp:n 3. varapuheenjohtaja Matias Mäkynen, 32, joutui torstaina myrskyn silmään, kun Seiska kertoi perheenisän viettäneen aikaa kotikonnuillaan Vaasassa 12 vuotta nuoremman naisopiskelijan kanssa.

Tapahtumat sijoittuvat Seiskan mukaan marraskuulle.

Seiskan julkaisemalla videolla toimittaja Panu Hörkkö puhuu Mäkysen pussiin ja lopulta tämä myöntää vieneensä nuoren naisen yökerhosta Vaasan-asuntoonsa, vaikka aluksi oli kyseisen asian kategorisesti kieltänyt.

– Päätit silti valehdella, Hörkkö kysyy.

– Tein sen virheen, Mäkynen sanoo.

Mäkynen kertoo videolla myös ettei ole toiminut sopimattomasti tai harkitsemattomasti.

IS tavoitti vähäpuheisen Mäkysen tekstiviestillä perjantai-iltana. Mäkynen ei vastannut puheluihin. Viestissä hän ei avannut Seiskan uutisoimia tapahtumia.

– Kyse on yksityisasiasta, jonka olemme käsitelleet perheen kesken. Meillä ei ole kommentoitavaa asiaan liittyen, Mäkynen viestittää.

IS yritti myös kysyä Mäkyseltä, mitä hän haluaisi sanoa äänestäjilleen ja vaikuttaako nyt ilmi tulleet asiat mahdollisesti ehdokkuuteen huhtikuun alussa siintävissä eduskuntavaaleissa.

– Meillä ei ole kommentoitavaa asiaan liittyen, Mäkynen linjaa toisessa viestissään.

Mäkynen on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja profiloitunut puolueensa talousosaajaksi. Mäkynen nousi eduskuntaan, kun Jutta Urpilainen valittiin Euroopan komission jäseneksi.

IS ei tavoittanut Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholmia eikä 2. varapuheenjohtaja Ville Skinnaria kommentoimaan tilannetta. Myöskään pääministeri Sanna Marinia ei tavoitettu. Pääministeri osallistuu perjantai-iltana Emma-gaalaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?