Sdp esitteli talouslinjansa: Varautunut 1-2 miljardin sopeutustoimiin

Mitkä ovat SDP:n keinot Suomen talouden elvyttämiseksi?

Sanna Marinin hallitusta on arvosteltu ankarasti Suomen velkaantumisen kiihdyttämisestä, mutta kiitelty esimerkiksi hyvästä koronakriisin hoidosta ja Suomen Nato-jäsenyyden ripeästä edistämisestä.

1.2. 11:22

Pääministeripuolue Sdp julkisti tänään keskiviikkona talouspoliittiset linjauksensa tulevalle vaalikaudelle.

Linjauksista puhuivat pääministeri ja puolueen puheenjohtaja Sanna Marin, varapuheenjohtaja Matias Mäkynen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Marinin johtamaa hallitusta on kritisoitu Suomen velkaantumisen kiihdyttämisestä.

Suomen valtion velka oli viime vuonna jo yli 140 miljardia euroa, kun edellisen hallituksen jäljiltä vuonna 2019 velka oli vielä noin 106 miljardia euroa.

Joulukuussa Marin sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa puolueen olevan valmis miljardiluokan sopeutukseen, muttei paljastanut, miten suuriin sopeuttamistoimiin puolue tarkalleen ottaen olisi valmis.

Samassa yhteydessä Marin sanoi, mistä puolue ei suostu leikkaamaan, mikä on puolueille aina helpompaa kuin leikkauskohteiden nimeäminen.

– Me emme ole valmiita leikkaamaan koulutuksesta, tulevaisuuden kasvun eväistä tai avaimista. Se olisi typerintä, mitä Suomessa voitaisiin tehdä, Marin lausui IS:lle.

Marin on aiemmin sanonut, ettei puolue ole myöskään valmis hakemaan säästöjä sosiaaliturvasta tai terveydenhuollosta.

Valtiovarainministeriön virkamiesten mukaan sopeutustarve tulevalla hallituskaudella on kuusi miljardia euroa ja sitä seuraavalle kolme miljardia euroa.

Mitkä ovat SDP:n keinot talouden sopeuttamiseksi? Mihin puolue laittaisi lisää rahaa? Kertooko puolue konkreettisia leikkauskohteita? Entä esittääkö puolue veronkorotuksia?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?