Kritiikki Marinin turvallisuus­poliittista hanketta vastaan yltyy – Joonas Könttä: ”Fiksumpaa hylätä esitys”

Keskustan kansanedustajakaksikko vaatii pääministeri Sanna Marinia (sd) perääntymään turvallisuuspoliittisessa hankkeessaan.

Kansanedustajat Joonas Könttä (vasemmalla) ja Jouni Ovaska mukaan mikään muu taho kuin valtioneuvoston kanslia ei näytä tukevan pääministeri Sanna Marinin (keskellä) turvallisuuspoliittista hanketta.

31.1. 16:21

Valmistelu valtioneuvoston kansliaan sijoitettavista turvallisuuspoliittisesta neuvonantajasta ja turvallisuuspoliittisesta yksiköstä pitää lopettaa, vaativat keskustan kansanedustajat Jouni Ovaska ja Joonas Könttä.

– Pääesikunnan mukaan perustelut ovat riittämättömiä, tasavallan presidentin kanslian mukaan hanke on ennenaikainen sekä ylimitoitettu ja perustunee erheellisiin olettamuksiin, Ovaska sanoo tiedotteessaan.

Myös Könttä painottaa hankkeen saaneen poikkeuksellisen vähän tukea.

– Esitys pääministerin uudesta turvallisuuspoliittisesta neuvonantajasta ei näytä saavan tukea mistään muualta, kuin pääministerin omasta kabinetista. Fiksumpaa hylätä esitys ja pohtia asiaa uudelleen seuraavassa hallituksessa, Könttä kirjoittaa viestipalvelu Twitterissä.

Presidentti ja ulkoministeriö ovat aiemmin todenneet, etteivät ne pidä hanketta tarpeellisena.

Ovaska pitää erikoisena, että valtioneuvoston kanslia on valmistellut uutta yksikköä hallituskauden viime metreillä.

– Vääjäämättä tulee mieleen kysyä, onko tällä jokin puoluepoliittinen tarkoitus, hän pohtii.

Ovaskan mukaan hanketta koskevan lakiehdotuksen saama negatiivinen palaute lausuntokierroksella on osoitus siitä, että asetus on huonosti valmisteltu.

– Tästä ei nyt pääministerin kannata tehdä arvovaltakysymystä vaan viisaasti peruuttaa ja puhaltaa peli poikki

Pääministeri Sanna Marinin (sd) valtiosihteeri Henrik Haapajärvi totesi viime viikolla Ilta-Sanomille, että asetushanke etenee normaalisti, ja lausuntokierroksen jälkeen katsotaan, tarvitseeko asetukseen tehdä muutoksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?