Kokoomuksen Mykkänen lyttää keskustan vaaliohjelman: ”Epärehellinen”

Kokoomuksen ryhmäjohtaja tulkitsee, että keskustan lupaama hyvä taloudenpito ”ilman kovaa oikeistolaisuutta” tarkoittaa sitä, että luvattua talouden tervehdyttämistä ei ole tarkoitus toteuttaa.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Kai Mykkänen (kuvassa oikealla) lyttää keskustan vaaliohjelman. Kokoomuksen puoluejohto avasi puolueen eduskuntavaalikampanjan vaaliristeilyllä.

28.1. 19:38

Keskustan perjantaina julkaisema vaaliohjelma on kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen mielestä epärehellinen.

– Minusta se on epärehellinen, koska siinä keskustalaiset (puheenjohtaja) Annikka Saarikon johdolla väittävät sitoutuvansa talouden tervehdyttämiseen kahdessa vaalikaudessa eli yhdeksän miljardin sopeutukseen, mutta he eivät esitä millä keinoilla siihen päästäisiin, Mykkänen sanoo IS:lle kokoomuksen vaaliristeilyllä.

Mykkänen toteaa, että keskustan vaaliohjelmassa on mainittu ansiosidonnaisen porrastaminen, mutta säästökohteet jäävät muutoin auki ja lisäksi keskusta lupaa merkittäviä menolisäyksiä.

– Saarikko taisi myös sanoa, että he lupaavat hyvää taloudenpitoa ilman kovaa oikeistolaisuutta. Ilmeisesti täytyy tulkita, että ”ilman kovaa oikeistolaisuutta” tarkoittaa sitä, että ainoastaan puhutaan talouden tervehdyttämisestä, muttei toteuteta sitä.

Lue lisää: Keskusta lupaa korottaa lapsilisää sadoilla euroilla – Saarikko piikitteli vastustajia: ”Me emme luiki pöydän alle”

Mykkänen perustelee näkemystään sillä, että keskustalla on ollut tällä vaalikaudella neljä eri valtiovarainministeriä, jotka kaikki ovat sanoneet saman, mutta samaan aikaan valtion velkaa on kiihtyvästi kasvatettu.

– Koronhoitomenot yksistään haukkaavat nyt saman summan kuin yliopistot ja opintotuki tänä vuonna.

Mykkänen olisi odottanut, että keskusta olisi haarukoinut edes miljardien tasolla, miten julkista taloutta sopeutetaan eri keinoilla esimerkiksi leikkaamalla tulonsiirroista, tehostamalla julkista hallintoa ja palvelujärjestelmää.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puolestaan sanoo olevansa tyytyväinen, että keskusta sanoi selkeästi, että Suomen julkinen talous pitää saada tasapainotettua.

– Puheet ja teot eivät vielä kohtaa, Orpo sanoo.

Orpo huomauttaa, että keskusta on valtiovarainministeripuolueena tekemässä uutta lisätalousarviota, mutta mistään ei karsita menoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?