Sinipuna­hallitus on Hjallis Harkimon pahin vaali­vihollinen: ”Se on mulle punainen vaate”

Liike Nytin puheenjohtaja Hjallis Harkimo sanoo HAAPALA-TV:n vaalihaastattelussa, että pahin vihollinen vaaleissa on sinipunahallituksen mahdollisuus.

26.1. 17:25

Hjallis Harkimo ja Liike Nyt ajaa vaaleihin tiukalla oikeistolinjalla ja haukkuu HAAPALA-TV:n haastattelussa korporaatiot – SAK:n ja EK:n – jotka hänen mukaansa ajavat kulisseissa maahan vaalien jälkeen Sdp:n ja kokoomuksen sinipunahallitusta.

Harkimo avasi HAAPALA-TV.n vaalisarjan, jossa haastatellaan eri eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Puolueensa ainoana kansanedustaja Harkimolla on kaksoisrooli: hän johtaa sekä puoluetta että eduskuntaryhmää.

HARKIMON KOKO HAASTATTELUN VOIT KATSOA PÄÄKUVAN LINKISTÄ

Eli sinipuna on Hjallis Harkimon ja Liike Nytin suurin vihollinen vaaleissa?

– Se on punainen vaate mulle, koska silloin Suomi ei kehity yhtään.

Mikä on Liike Nytin toivehallitus?

– Kyllä se on oikeistohallitus, jossa on perussuomalaiset ja kokoomus ja pienpuolueita.

Harkimo sanoo, että Sanna Marinin johtama Sdp on niin vasemmalla, ettei mikään oikeistopuolue voisi tehdä yhteistyötä sen kanssa.

Lisäksi Marin haluaa Harkimon mukaan sulkea perussuomalaiset hallitusvaihtoehtojen ulkopuolelle perussuomalaisiin kohdistuvilla rasismisyytöksillään.

Samalla Harkimo tosin sanoo itsekin yllättyneensä, että perussuomalaisten Riikka Purra Iltalehden haastattelussa kertoi perussuomalaisten pitkän tähtäimen tavoite olevan Suomen irrottaminen EU:sta.

– Se tuli mulle kyllä tosi yllätyksenä. En voinut ikinä kuvitella, että perussuomalaisten tavoite on EU:sta irtaantuminen.

– Miten voi edes kuvitella, että Suomi pärjäisi ilman EU:ta?

– Venäläisistä voin sanoa, että viiteen vuoteen en ole keskustellut kenenkään kanssa, enkä ole ollut missään yhteyksissä, Harkimo sanoo HAAPALA-TV:n haastattelussa.

Liike Nyt tavoittelee vaaleissa 20:tä edustajapaikkaa, mutta minimitavoite on Harkimon mukaan 10 edustajaa.

Helsingin Sanomien gallup lupaa Liike Nytille 2,2 prosentin kannatusta.

Haastattelussa Harkimo sanoo, etteivät hänen takavuosien Venäjä-yhteytensä ja Jokerien maine tule vastaan vaalikentillä.

– Venäläisistä voin sanoa, että viiteen vuoteen en ole keskustellut kenenkään kanssa, enkä ole ollut missään yhteyksissä.

Kaikilta eduskuntaryhmien puheenjohtajilta kysytään sama kysymys:

Kuka on poliittinen esikuvasi ja miksi?

Sauli Niinistö. Hän tekee sitä (työtään) antaumuksella, hän ajattelee Suomen parasta ja antaa kaikkensa sen eteen, että Suomi pärjää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?