Puolustusministeri Savola: Suomen ja Ruotsin etu on hakea Nato-jäsenyyttä yhdessä

Puolustusministeri Mikko Savola (kesk) kommentoi asiaa tiistaina Twitterissä.

Puolustusministerin sijainen Mikko Savola.

24.1. 13:38

Puolustusministeri Mikko Savolan (kesk) mielestä Suomen kannattaa edelleen hakea Naton jäsenyyttä yhdessä Ruotsin kanssa.

– Pää on nyt tärkeää pitää kylmänä. Olemme hakeneet Naton jäsenyyttä yhtäaikaisesti Ruotsin kanssa. On Suomen, Ruotsin ja Natonkin etu, että menemme maaliin yhdessä, Savola kirjoittaa tiistaiaamupäivänä Twitterissä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) sanoi tiistaiaamuna Ylen haastattelussa, että Suomi saattaa joutua harkitsemaan uudelleen Nato-jäsenhakemuksen edistämistä Ruotsin kanssa, jos Ruotsin hakemus tyssää pidemmäksi aikaa. Sittemmin hän kuitenkin korjaili sanomisiaan tiedotustilaisuudessa.

– Ruotsin kanssa on käyty ajatuksenvaihtoa jo eilisen pohjalta, totesimme, että pidämme linjanne, maat ovat hakevat yhdessä. Totta kai takaraivossa mietitään erilaisia maailmoja, jos jotakin maata pysyvästi estettäisiin, mutta tässä ei vielä olla, Haavisto sanoi tiedotustilaisuudessa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan linjasi maanantai-iltana, että Ruotsin on turha odottaa enää Turkin tukea Nato-jäsenyydelle äärioikeistolaisen poliitikon poltettua Koraanin Turkin suurlähetystön lähellä Tukholmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?