Hallitus sai eduskunnan luottamuksen nuoriso- ja katujengi­rikollisuuden torjumista koskevassa välikysymys­äänestyksessä

Oppositiopuolueiden mielestä nuoriso- ja katujengirikollisuuteen olisi puututtava muun muassa maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaa kiristämällä.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 100–70.

20.12.2022 10:34

Hallitus sai tiistaina eduskunnan luottamuksen nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumista koskevassa välikysymysäänestyksessä. Hallituksen luottamuksen puolesta äänesti 100 ja sitä vastaan 70 edustajaa. Poissa oli 29 edustajaa, tyhjää ei äänestänyt kukaan.

Hallitus vastasi opposition aihetta koskevaan välikysymykseen maanantaina. Oppositiopuolueiden mielestä nuoriso- ja katujengirikollisuuteen olisi puututtava muun muassa maahanmuutto- ja kriminaalipolitiikkaa kiristämällä.

Välikysymyksessä todettiin, että Suomea on ravisuttanut erityisesti kuluneen vuoden aikana poikkeuksellinen väkivalta-, ryöstö- ja jengirikollisuuden aalto etenkin pääkaupunkiseudulla, mutta myös Turussa, Tampereella ja eräissä muissa Suomen kaupungeissa.

Perussuomalaisten alulle panemaan välikysymykseen olivat liittyneet kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?