Lakoillako duunarin ostovoima turvataan ankeina aikoina? Teollisuusliiton Riku Aalto vastasi HAAPALA-TV:ssä – katso koko lähetys

Teollisuudessa ei ole työrauhavelvoitetta joulukuun alusta – eli tästä päivästä alkaen lakot ovat mahdollisia. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto vastasi HAAPALA-TV:ssä siihen, millainen lakkotalvi on edessä ja miten ay-liike aikoo turvata palkansaajien ostovoiman.

1.12.2022 8:00

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto (sd) povasi jo maanantaina liittonsa valtuuston kokouksessa, että lakkoja voidaan panna pystyyn nopeastikin, jos palkkaneuvotteluissa ei päästä sopimukseen.

Aalto vieraili HAAPALA-TV:n suorassa lähetyksessä torstaina iltapäivällä.

Neuvottelut Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden välillä junnaavat paikallaan.

– Tilanne ay-liikkeelle on todella haastava, kiitos inflaation, joka syö palkansaajien ostovoimaa tavalla, jota on viimeksi nähty 1970-luvulla, HAAPALA-TV:n vetäjä, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala sanoo.

Lue lisää: Kommentti: Ei käy kateeksi Riku Aaltoa – duunarien palkat pitäisi turvata, kun synkkääkin synkempi talvi iskee päälle

– Tuhannen euron kysymys on, miten Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat pääsevät palkoista sopuun, sillä se ohjaa myös muiden liittojen palkankorotusvaatimuksia ja vaikuttaa myös julkisen sektorin tuleviin korotuksiin.

Sekä kuluttajien että työnantajien tulevaisuudenodotukset ovat erittäin pessimistisiä.

– Pitääkö palkankorotusporosentin olla kahdeksan eli sama kuin inflaation?

HAAPALA-TV on viikoittainen politiikan ajankohtainen suora haastatteluohjelma. Haastattelun tallenne on nähtävissä tämän artikkeli yläosassa.

Edellinen HAAPALA-TV:n vieras oli keskustan ex-puheenjohtaja, kansanedustaa Katri Kulmuni. Kulmunin haastattelun voit katsoa alla olevan jutun linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?