Sanna Marin Ylellä: Kaikille halukkaille pitäisi antaa korona­rokote – pitää hallitusta toimintakykyisenä

Pääministerin haastattelutunnilla puhuttiin muun muassa sosiaalisen median luomista ulkonäköpaineista, hallituksen toimintakyvystä ja koronarokotteista.

Sanna Marin SAK:n järjestämässä eduskuntavaalitentissä perjantaina.

27.11.2022 14:44 | Päivitetty 27.11.2022 15:01

Pääministeri Sanna Marin (sd) antaisi koronarokotukset kaikille, jotka haluavat. Marin kertoi asiasta Ylellä pääministerin haastattelutunnilla.

– Minä en ymmärrä, mikä rokottamisessa on ongelmana. Jos rokotuksia puuttuisi, niitä voitaisiin hankkia lisää. Annetaan piikki kaikille, jotka niitä haluavat, Marin sanoi Ylellä.

Marinin mukaan terveysviranomaiset voisivat avata julkisuudessa paremmin sitä, miksi Suomen rokotuspolitiikka on sellainen kuin se on.

Suomen linjaukset neljänsistä koronarokotteista poikkeavat käytännössä kaikista muista EU-maista.

Hallitus ei ole toimintakyvytön

Marin kiisti haastattelutunnilla näkemykset, että hallituksen sisäiset kiistat olisivat ajaneet sen toimintakyvyttömäksi. Marin sanoi, että on joitakin lakiesityksiä jotka ovat erityisesti keskustalle vaikeita.

Marin arvioi, että keskustan heikot kannatusluvut ovat heijastuneet puolueen sisäiseen kipuiluun.

Hän myönsi, että hallituksen loppusuorasta ei ehkä ole tullut sellainen kuin hän olisi toivonut, mutta painotti, että myös vaikeita asioita on saatu vietyä eteenpäin.

Sai vastata kysymyksiin Instagram-filttereistä

Marinilta kysyttiin myös hänen Instagramin käytöstään.

Marin tunnetaan aktiivisena Instagramin käyttäjänä. Hän julkaisee palvelussa usein kasvokuviaan.

Instagramin ja muun somen luomat ulkonäköpaineet erityisesti nuorille nousivat esille taas viikolla, kun demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto esitti, että Suomi säätäisi editoitujen kuvien merkitsemisestä pakollista Norjan mallin mukaan.

Lue lisää: Demarinuorten puheenjohtaja vaatii Norjan mallia some­käytäntöihin: ”Pääministeri ei ole poikkeus”

Perholehdon mukaan lukuisat tutkimukset kertovat, että sosiaalinen media heikentää nuorten itsetuntoa ja aiheuttaa epärealistisia ulkonäköpaineita.

– On varmasti totta että some ja erityisesti somealustat, joissa kuvat ovat pääroolissa, aiheuttavat ulkonäköpaineita. Muutenkin yhteiskuntamme asettaa nuorille paineita. Se näkyy nuorten hyvinvoinnissa, Marin sanoi.

Marinilta kysyttiin, aikooko hän luopua kuvia muokkaavien filttereiden käytöstä.

Marin sanoi käyttävänsä Instagramissa vain sellaisia filttereitä, jotka eivät muokkaa kasvonpiirteitä, vaan pelkästään esimerkiksi kuvan värejä.

Marinilla on tapana käyttää etenkin stooreissaan julkaistuissa selfieissä ja videoissa boho-filtteriä. Tarinat-osiossa filtterin käyttö näkyy, mutta jos selfien lisää esimerkiksi kuvakaappauksena Instagram-feediin, ei siellä filtterin käytöstä näy mainintaa.

Lue lisää: Mistä Sanna Marinin filtteröidyissä selfieissä ja julkaisuissa on kyse?

Marin perusteli haastattelutunnilla kasvokuvien julkaisemista sillä, että sellaiset postaukset leviävät Instagramissa eniten ja keräävät eniten suosiota. Samalla niitä todennäköisesti myös luetaan muita enemmän.

Marin sanoi pitävänsä erikoisena sitä, miten paljon hänen Instagram-kuviinsa keskitytään, vaikka muutkin poliitikot julkaisevat palvelussa kuvia ja sisältöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?